Jalgpalli karikavõitja tõstab esmakordselt pea kohale Tipneri karika

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tipneri karikas.
Tipneri karikas. Foto: EJL

2012. aasta Eesti jalgpalli karikafinaali võitjaklubi saab trofee, mis mitteametlikult kannab nime Evald Tipneri karikas. Sillana kahe ajastu vahel on ka uus karikalogo.
 

«Jalgpalliliit mõtleb praegu, kuidas jõuda selleni, et Eesti inimesed hakkaksid endale valima jalgpalliklubi, keda nad peaksid omaks. Ehk siis tegeleme plaaniga, mis võiks tinglikult kanda nime «minu klubi»,» vahendab EJLi pressiteenistus president Aivar Pohlaku sõnu.

«Ühiskonna tavaarengu korral toimunuksid praegused arengud loomulikul teel vabatahtliku pingutuse tulemusel. Paraku pole Eestile sellist saatust antud, mis tähendab, et peame oma jalgpallihoone vundamendile kõnealuse vabatahtlikkuse kihi nüüd tagantjärele alla valama ja karikavõistluste kontseptsiooni raames ongi selleks võimalus,» lisas Pohlak.

Finaali lavastab professionaalne dramaturg Mart Kase, kes ise pallib II liigas HÜJK Emmaste ridades. Lisaks temale on finaali läbiviimisse kaasatud näitlejad Uku Uusberg ja Mikk Jürjens. Finaaliks valmib ka hümn, mille autoriks helilooja Tomi Rahula.

«Karikafinaali õnnestumiseks on vaja eelkõige publikut,» lausus Kase. «Jalgpallimäng muutub suureks siis, kui kohal on publik. Eesti karikafinaal ei ole ainult kahe klubi mäng, ideaalis võiks see olla Eesti klubidele koht, kus ollakse oma identiteediga väljas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles