Loeb ja Hirvonen rebivad võidu nimel, Aava hoiab 10. kohta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava kihutamas Norra ralli publikukatsel.
Urmo Aava kihutamas Norra ralli publikukatsel. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti parim rallisõitja Urmo Aava hoiab Norra rallil pärast teist võistluspäeva alles 10. kohta, tipus käib tihe rebimine Sebastien Loebi ja Mikko Hirvoneni vahel.



Eilsel publikukatsel seitsmendat aega näidanud Aava sõitis hommikupoolsetel katsetel seitsmendaid-kaheksandaid aegu ning lõunapausile läkski eestlane 7. kohal.

«Rajad on päris keerulised, seega oleme olnud küllaltki ettevaatlikud,» sõnas Aava pärast hommikusi kiiruskatseid. «Üritame siiski leida korraliku rütmi ning vältida vigu. Olen kindel, et suudame pärastlõunal paremat minekut näidata.»

Suurim altminek ootas Aavat ees aga päeva kaheksandal kiiruskatsel, kus eestlane sõitis rajalt välja ning kaotas sellel kiiruskatsel parimat tulemust näidanud Mikko Hirvonenile 48,5 sekundiga ja sai kirja alles 18. aja.

«Kahju oli rajalt väljasõidu tõttu aega kaotada, eriti kui üritasime olla ettevaatlikud. Õnneks aitasid pealtvaatajad mind teele tagasi,» rääkis Aava juhtunud äpardusest. «Homsed kiiruskatsed peaksid mulle paremini sobima.»

Esimesel täispikal võistluspäeval on parimat kiirust näidanud prantslane Sebastien Loeb ning soomlane Mikko Hirvonen, keda lahutavad vaid 2,6 sekundit. Suurema osa päevast tempot dikteerinud Hirvonen loovutas liidrikoha Loebile päeva viimasel kiiruskatsel.

Esimese kahega suudab enam-vähem sammu pidada veel vaid teine soomlane Jari-Matti Latvala, kes kaotab Loebile 26,2 sekundiga.

Samas kahtlustati, et Hirvonen võttis viimasel kiiruskatsel meelega hoogu maha, et ta ei peaks homme esimesena rajale tuiskama ning seega teistele teed lahti sõitma. «Minu tagumised rehvid olid täiesti läbi, andsin endast maksimumi,» tõrjus Hirvonen süüdistusi.

Päeva liidrikohal lõpetanud Loeb oli tulemusega rahul, kuna enne võistlust kardeti, et Citroënil võib talverallil Fordiga konkureerides raskusi tekkida.

«Minul oli täna tõeliselt põnev,» rääkis viiekordne maailmameister Loeb. «Andsin endast maksimumi ja võtsin ka mõningaid riske. Õnneks suutsime hoida auto ühes tükis ning nüüd on meil homseks suurepärane stardipositsioon.»

NORRA RALLI


1. Sebastien Loeb 1:13.41,7, 2. Mikko Hirvonen + 2,6, 3. Jari-Matti Latvala + 26,2, 4. Daniel Sordo + 1.08,6, 5. Petter Solberg + 1.31,5, 6. Per-Gunnar Andersson + 1.31,6, 7. Henning Solberg + 1.39,4, 8. Matthew Wilson + 2.03,3, ... 10. Aava + 2.41,2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles