Päev, mil kõik õnnestus: Rock tabas ja tabas

Peep Pahv
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts (palliga).
Janar Talts (palliga). Foto: Margus Ansu

Ilmselt on kõik inimesed vähemalt korra elus tundnud, et kõik, mis ette võtad, õnnestub täiuslikult – eile oli selline päev Tartu Ülikool Rocki korvpalluritel.


Loomulikult ei maksa Balti liiga keskmike hulka kuuluva Valmiera alistamise järel joovastusest lakke hüpata, ent see, kuidas lõunanaabrite tugevuselt kolmas-neljas number alistati, oli muljetavaldav.

«Kui sellise protsendiga tabada, on vastasel väga keeruline midagi teha,» sõnas Rocki peatreener Indrek Visnapuu pärast 101:78 lõppenud kohtumist. Lõppskoorist tähtsam oli see, et võit sama hästi kui kindlustas Rocki pääsu kuue tugevama hulka. Väljajäämiseks peab neid tabama erakordne ebaõnn.

Kaitsemäng tõi võidu

Kaks nädalat tugevate mängude dieedil püsinud ning vaid koduses liigas klass madalamal asuvate meeskondadega pusinud Rock tabas eile tõepoolest imeliselt. Kusjuures õhtu peakangelaseks kerkinud Janar Talts tõi 26 punkti, eksides seejuures vaid kahel üritusel.

Kapten Gert Kullamäe käivitas aga kaaslasi viie kolmesega – rõngast mööda vuhises vaid üks pall. Hüvas hoos olid teisedki.

«Esimesel poolajal tegutsesime veidike närviliselt, kuid teisel poolajal saime juba hästi hakkama. Eriti rahul olen kaitsemänguga,» hindas Visnapuu platsil toimunut. «Tegutsesime nii nagu tänapäeva korvpallis tavaks – vajadusel tegime ka ebamugavaid vahetusi, ent midagi hullu ei juhtunud.»

Kullamäegi ei toonud esimeses järjekorras esile hiilgavat tabavust, vaid head kaitsemängu. «Teisel poolajal saime meeskondliku kaitse hästi tööle,» märkis ta, ent viitas ka tabanud visetele. «Paar hullu läksid sisse ja paar hästi välja mängitud viset ka. Kui mul vise läheb, on see meeskonnale kasulik.»

Vaatamata halvale enesetundele hiilgavalt pallinud Talts pakkus korve igale maitsele – tabas kolmeseid ning mängis ka korvi all vastaste pikad selgelt üle.

«Viimasel ajal on palju rõhutud individuaalsete oskuste parandamisele. Raske öelda, kas asjad just seepärast õnnestusid, aga paar korda proovisin ka vasaku käega visata ja läks sisse,» selgitas Talts.

Tartusse tuleb Venemaa tipp


Valmiera treener Ainars Bagatskis oli oma hoolealuste esituse pärast nördinud. «Me ei tulnud siia võitma, vaid lihtsalt mängima,» kurjustas ta. «Ilmselt ei suutnud ma meestele selgeks teha, et Kullamäe viskab just kolmeseid ning Tsintsadze murrab tihti korvi alla. See oli meie tänavuse hooaja viletsaim mäng.»

Homme kohtub Rock treeningmängus Venemaa tippmeeskonna Moskva Dinamoga. Paraku on mitmed Tartu meeskonna pallurid tõbised või äsja haigusest paranenud. «Ühegi mängija tervisega me riskima ei hakka, samas ei lähe me platsile sirgete jalgadega seisma ja lihtsalt kaotama,» kinnitas Visnapuu.

Haiguse tõttu jättis eilse mängu vahele Viktor Sanikidze, kaks päeva tagasi alustas treeningud Marek Doronin, halva enesetunde kiuste mängisid kaasa Talts ja Asko Paade.

Korvpall

Balti liiga
Tartu Rock – Valmiera 101:78
Rock: Talts 26, Kullamäe 17, Tsiuntsadze 16, 9 rs, Leppik 11, Beard 10, Paade 9, Tein 5, Doronin 3, Aab 2, Sokk 2. Valmiera: Bankevic 25, Clark 13, Elliott 11, Cavars 11, Amolins 8, Sirsnins 5, Poznaks 3, Tukiss 2.

Tabeliseis: 1. Lietuvos Rytas 13-2, 2. Kalev/Cramo 10-5, 3. Žalgiris 10-5, 4. Riia ASK 9-5, 5. Rock 8-8, 6. Šiauliai 6-8, 7. Barons/LMT 6-10, 8. Valmiera 5-9, 9. Ventspils 5-9, 10. Nevezis 2-13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles