Kas Bryant tõuseb kõigi aegade resultatiivseimaks?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NBA staare võivad tulevikus oodata rahatrahvid näitlemise abil vigade välja meeletamise eest. Pildil Kobe Bryant.
NBA staare võivad tulevikus oodata rahatrahvid näitlemise abil vigade välja meeletamise eest. Pildil Kobe Bryant. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA näitab järjest kõrgelennulisi etteasteid 33-aastane Los Angeles Lakersi tagamängija Kobe Bryant. Hooaja lõpus jäi ta traumade tõttu osast kohtumistest kõrvale, ent enamasti osaleb ta Lakersi mängudes ka vigastatuna.


Samas üritab Bryant tõestada, et on üks NBA suuremaid staare, ning pärast seda kui ESPN asetas ta tegevmängijate pingereas alles seitsmendale kohale, oli mängumehel soov nii mõndagi tõestada.

«Pole paha liiga paremuselt seitsmenda mängija kohta,» teatas Bryant jaanuaris pärast seda, kui oli Phoenix Sunsi kostitanud 48 punktiga.

Kariääri jooksul viiel korral NBA meistrisõrmuse sõrme saanud Bryantil on oma hiilgavast karjäärist ette näidata veel mitu uhket autasu, kuid viimasel ajal on hakatud ka rääkima võimalusest, et Bryant võiks üle lüüa Kareem Abdul-Jabbari ületamatuks peetud kõigi aegade punktirekordi.

Jabbar viskas oma karjääri jooksul NBAs 38 387 silma ning praegu selles tabelis 29 419 punktiga viiendal kohal olev Bryant tundub kõige tõenäolisem mees, kes selle rekordi võiks purustada.

Kui Bryant viskaks edaspidi igas kohtumises keskmiselt 25 silma, mis on ka tema karjääri keskmine näitaja, kuluks tal Abdul-Jabbari rekordi löömiseks 359 kohtumist ehk kuni viis aastat. Järgmisena on tagamängijal võimalik kinni püüda neljandal kohal olev legendaarne Wilt Chamberlain, kes on Bryantist natuke vähem kui 2000 punkti kaugusel.

Lakersi tähtmängijat on tihtipeale ka kritiseeritud, et ta võtab liiga palju viskeid enda peale, kuid samas on meeskonnas olemas sellised korvialused jõud nagu Pau Gasol ja Andrew Bynum, kes on samuti võimelised tegema muljetavaldavaid esitusi. Nii tegi Bryant sel hooajal NBAs keskmiselt kõige rohkem viskeid mängus. Keskeltläbi saatis tagamängija igas kohtumises palli korvi poole teele 23 korda, millest tabas 9,9. Ükski teine mängija liigas keskmiselt üle 20 pealeviske ei teinudki.

Tänavuse põhihooaja resultatiivseima mehe Kevin Duranti näitajateks olid samal ajal 19,7 viset ja 9,7 tabamust. Neid kahte meest peetakse NBAs ka kõige külmema närviga palluriteks, kes võivad tähtsatel hetkedel esile kerkida ning meeskonnale viimastel minutitel võidu tuua.

«Mul ei ole eksimise ees hirmu ja ma ei muretse selle pärast, mida inimesed võivad öelda, kui ma tähtsatel hetkedel ei taba. Me kas võidame või kaotame, kuid mina teen ikka seda, mis tundub minu jaoks õige ja viib meid minu arvates võidule,» rääkis Bryant USA Todayle. «Kokkuvõttes ei muuda minu aadressil tehtav kriitika mind ebakindlaks. Olen selleks valmis.»

Tänavu jäi Bryantil skoorikuninga tiitel siiski võitmata, kolmandat aastat järjest oli liiga suurim punktikütt Oklahoma City Thunderi ääremängija Kevin Durant. Bryanti keskmiseks jäi põhihooajal 27,86 ning Durantil 28,03 punkti. Lakersi staar tunnistas eelmisel nädalal, et skoorikuninga tiitel ei olegi tema jaoks väga oluline.

Nii vaataski ta Lakersi põhihooaja viimast kohtumist pingilt, kui võõrsil jäädi 96:113 alla Sacramento Kingsile. Kui Bryant oleks selles kohtumises saanud kirja 38 silma, oleks tal ka õnnestunud Durantist keskmiselt rohkem punkte visata.

«Minu jaoks ei ole 38 punkti viskamine ühes kohtumises suur väljakutse. Kui see on seatud eesmärgiks, siis tuleb seda lihtsalt teha ja see ei ole eriti raske,» oli Bryant ESPNiga vesteldes kindel.

«Vastupidiselt levinud arvamusele ei mõtle Bryant vaid isikliku punktiskoori kasvatamisest, kuigi ta võiks igas kohtumises soovi korral visata 40 punkti. Ta on võimeline igal õhtul väljakule astudes kostitama vastaseid 40 punktiga,» lisas Lakersi peatreener Mike Brown Los Angeles Timesile.

Nüüd saabki Bryant uuesti hakata korvirõngastele kuuma andma play-off’i avaringis, kus Lakers läheb vastamisi Denver Nuggetsiga. Play-off’idega tehakse algust täna.

KORVPALL

NBA play-off’ide paarid

Idakonverents

•    Chicago Bulls – Philadelphia 76ers, Boston Celtics – Atlanta Hawks, Indiana Pacers – Orlando Magic, Miami Heat – New York Knicks.


Läänekonverents

•    San Antonio Spurs – Utah Jazz, Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers – Denver Nuggets, Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles