Laskesuusakoondise peatreener: meeste tulemused on pettumus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Kristjan Oja Pyeongchangis lasketiirus.
Eesti koondise peatreener Kristjan Oja Pyeongchangis lasketiirus. Foto: Maarja Värv

Eesti laskesuusakoondise peatreeneril Kristjan Ojal pärast täna Lõuna-Koreas Pyeongchangis peetud maailmameistrivõistluste avadistantse suurt põhjust rahuloluks polnud.

Naiste sprindis sai parima tulemuse kirja Kadri Lehtla, kes lõpetas 28. kohaga. Eveli Saue sai 51. ja Sirli Hanni 59. koha.



Meeste sprindis tegi parima sõidu 51. koha saanud Priit Viks, tema pääses ka ainsana homsesse jälitussõitu. Indrek Tobreluts sai 65., Roland Lessing 68. ja Kauri Kõiv 71. koha.



«Mehed on pettumus,» tõdes Oja. «Kahjuks keegi 30 sisse ei sõitnud, kuigi kõik olnuks võimelised sinna jõudma. Lasketiirus tuli liiga palju eksimusi – kolmel mehel neli ja Priidul kaks trahvi, seda on meie kohta natuke liiga palju.»



Oja möönis, et oma osa oli eksimustes ka tuulel – eestlased polnud ainsad, kes tugeva tuulega hädas olid, eksimusi oli palju ka teistel. «Aga ka meie ei saanud täna tuulega hakkama,» arutles ta. «Eks sportlased peavad sellest omad järeldused tegema, et mis täpselt juhtus ja miks möödalasud sellised olid.»



Kui meeste puhul oli rohkem põhjust nurinaks, siis naiste osas valmitasid kahe sportlase tulemused Ojale headmeelt. «Naistega võib rahule jääda, kaks kolmest tegid päris hea sõidu,» arvas ta. «Aga Eveli oli pettumus. Ta põrus täna kahjuks laskmises ja sõit ei olnud ka kõige parem.»



«Juba lamades kaks trahvi – sellega ei saa rahul olla, usun, et ta ise ka ei ole,» jätkas Oja. «Eveli on suhteliselt heas minekus, see ei ole kindlasti tema koht siin MMil.»



Oja sõnul oli Lehtla eesmärgiks jõuda 30 sisse ja Hannil 60 sisse, seega mõlemad said ülesannetega hakkama. «Kadri on väga hea võitlejahingega,» kiitis Oja. «Ta suutis ennast ilusti kokku võtta, kuigi ta vorm väga hea ei ole. Nii et tubli!»



Naiste jälitussõit algab homme Eesti aja järgi kell 10, meeste sõit aga kell 12.15.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles