Pirelli boss rehvide kritiseerijatele: vaadake Räikköneni sõitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirelli rehvid on sel hooajal vormel-1 sarjas kõvasti kriitikat saanud.
Pirelli rehvid on sel hooajal vormel-1 sarjas kõvasti kriitikat saanud. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja rehvitootja Pirelli boss Paul Hembery pareeris veebilehele James Allen on F1 antud usutluses kõik uute rehvide pihta suunatud kriitikanooled, soovitades vihjamisi meeskondadel oludega harjuda.

«Hooaeg on alles alguses. Eelmisel aastal tehti ka esialgu palju juttu ning võib kindel olla, et kahe-kolme etapi pärast me enam rehvidest ei räägi. Insenerid õpivad mõistma, kuidas autost maksimumi võtta, nad leiavad seadistustes tasakaalu ja normaalne olukord taastub,» rahustas Hembery kriitikuid.

Hembery kommentaarid olid mõeldud eeskätt vastuseks Michael Schumacherile, kes pärast Bahreini GP-d rehve kritiseeris. «Mulle ei meeldi, et piloodid peavad iseennast ja masinat tagasi hoidma, nagu see praegu on. Rehvid mängivad praegu võistluses liiga suurt rolli ja me peame liikuma aeglasemalt, kui võimelised oleme,» kurjustas Schumacher tookord.

Hembery vastus oli tasakaalukas: «Autospordis on rahul ainult võitja. Ma usun, et Sebastian Vettelil on asjast teistsugune arvamus. Sõitjad on surve all ja kui nad edu ei saavuta, siis öeldakse igasuguseid asju. Vaadake kas või Räikköneni – ta sõitis kaks aastat rallit ja pidi kõige rohkem muutustega kohanema. Aga ta sai kohe teise koha.»

Lisaks rõhutas Hembery, et Pirelli täidab kõigest liiga juhtkonna käsku. «Kui tahetakse, et me looksime olukorra, kus tehakse üks boksipeatus ja rehvid ei kulu üldse, võime ka seda teha. Võib-olla on mõnel inimesel kehv mälu – see ala oli allakäiguteel ja keegi ei vaadanud seda. Möödumisi polnud. Teame ju, et enamik fänne tahab neid näha,» tuletas Hembery meelde.

«Näiteks viimati nägime Bahreini etapil 73 möödumist, viimati tunamullu samal rajal sõites aga vaid 15. See peaks ehk aimu andma, kuidas olukord on muutunud. Meie teeme ainult seda, mida meilt palutakse,» ütles Hembery.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles