Markko Märtin aitas Fordi MM-tiimi võimsa rekordini

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin Fordi roolis.
Markko Märtin Fordi roolis. Foto: Ray Põder

Fordi rallimeeskond tegi Argentina MM-etapil ajalugu, kui neist sai esimene autotootja, kes teeninud MM-punkte järjest 150 etapil. Ajaloolise tähiseni aitas neid Petter Solbergi kuues koht. Suure panuse on rekordi püstitamisesse andnud ka Eesti rallimees Markko Märtin.

Ajalooline seeria sai alguse 2002. aasta Monte Carlo rallilt, kui Carlos Sainz lõpetas võistluse kolmandana ja Colin McRae finišeeris neljandana. Mõlema mehe istumise all oli toona Ford Focus RS, kirjutab 4-traders.

Kokku on Fordi rekordisse panustanud 12 meest ning suur osa selles ka Märtinil. Kolme Soome rallimehe järel ongi Märtini panus suuruselt neljas.

Mikko Hirvonen on punktikohale jõunud 84 korda, Jari-Matti Latvala 48 korda, Marcus Grönholm 29 korda, Märtin 28 korda, Francois Duval 19 korda, Toni Gardemeister 13 korda, Roman Kresta 10 korda, Sainz 9 korda, McRae 9 korda, Solberg 4 korda, Janne Tuohino 2 korda ja Henning Solberg ühe korra.

Kõige edukam on Fordi jaoks olnud Rootsi ralli, kus on teeninud kuus esikohta. 2011. aasta Suurbritannia rallil hõivas aga kümnest punktikohast aga koguni kaheksa Fordi rallimasinat.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles