Wilson kurjustas Tänakuga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Argentina rallil kihutamas.
Ott Tänak Argentina rallil kihutamas. Foto: AFP/SCANPIX

Tavaliselt väga vaoshoitud väljaütlemisega Malcolm Wilson kritiseeris veebilehele autosport.com antud intervjuus Eesti praegu parimat rallimeest Ott Tänakut.

Fordi tiimi bossi muutsid pahaseks Tänaku esitused nädal tagasi sõidetud Argentina rallil.
«Pean ütlema, et Oti esitus valmistas mulle suure pettumuse,» sõnas Wilson. «Tema eesmärk oli ralli lõpuni sõita, kuid kolmel esimesel katsel juhtus tal kolm äpardust, milles ta oli ise süüdi.»

Tänaku jaoks kulges Argentina kihutamise avapäev nagu õudusunenägu. Teisel kiiruskatsel purunes ta Ford Fiestal rehv, järgmisel kiiruskatsel pidi ta aga peatuma, et vahetada auto purunenud roolivarrast. Neljandal kiiruskatsel libises aga eestlase roolitud masin teelt välja ja ta katkestas.

Ralli teisel ja kolmandal päeval jätkas koos kaardilugeja Kuldar Sikuga kihutav Tänak küll võistlemist ja jõudis tänu paljudel konkurentide katkestamisele veel viimasele punktikohale, ent selline tulemus ei vastanud tiimi ootustele.

Esimest täishooaega WRC-sarjas sõitva Tänaku peamine ülesanne ongi sõita kõik võistlused lõpuni ja koguda tulevikuks väärt kogemusi. Teadupärast sõlmis Fordi tiim mullu Tänakuga viieaastase lepingu, mis näitab, et tema peale loodetakse ka tulevikus.  

«Tänaku peamine eesmärk oli võistlus lõpetada – see jutt oli meil räägitud ja kokku lepitud,» kurjustas Wilson. «Argentina ralli on väga pikk, MM-sarja pikim, ja see jääb veel kauaks MM-sarja programmi, nii et oli väga oluline kõikidelt katsetelt kogemusi korjata. Meil ei olnud vaja, et ta hakkaks sel rallil oma kiirust näitama.»

Wilson kinnitas, et kõigest hoolimata ei ole Tänaku täishooaeg M-Spordi värvides kahtluse all, kuid lisas, et soovib eestlaselt arengut näha.

MMi kokkuvõttes hoiab 16 punkti kogunud Tänak pärast viit etappi 10. kohta. Seejuures on ta kahel viimasel kihutamisel leppinud vaid ühe punktiga. Mitu korda on eestlase võistluse rikkunud sõiduvead. Tänak on ise aga kinnitanud, et tema jaoks on tegemist õpipoisihooajaga, kus tulemused pole kõige tähtsamad.  

Tema eakaaslased Mads Østberg ja Jevegeni Novikov on aga kogunud juba vastavalt 68 ja 43 punkti ja hoiavad tabelis 4. ja 5. kohta. Seejuures sõidavad mõlemad mehed sarnaselt Tänakuga Fordiga. Tähelepanelikult tuleb jälgida samuti esimest hooaega võistlevat Thierry Neuville’i, kes on kahe viimase etapiga kogunud 14 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles