Juubelimaraton toob võitjad taas rajale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ille Kukk
Ille Kukk Foto: Eesti Spordimuuseum

SEB 30. Tartu Jooksumaraton toimub  järgmisel pühapäeval, 13. mail ning juubeli puhul on rajale naasmas ka Tartu Jooksumaratoni ning selle eelkäija Tartu Sügisjooksu võitjad. Kokku tuleb taas starti 9 varasemat võitjat!

Teiste seas tuleb rajale 9-kordne Tartu Sügisjooksu naistearvestuse võitja Ille Kukk, kes finišeeris esimese naisena aastatel 1983-1986, 1988-1991 ning 1994. Kokku on Ille osalenud 13 korda, viimati 2008. aastal. Tänavu tuleb Ille rajale eesmärgiga läbida 10 kilomeetri pikkune jooksurada.

«Võit ei ole kõige tähtsam!» ütleb Ille ning selgitab: «Kui püstitad endale eesmärgiks läbida poolmaraton, siis distsiplineerib see sind järjepidevalt ja mõistlikult treenima. Ikka mõtled, kuidas oleks kõige parem oma eesmärgini jõuda. Lisaks annab treening positiivse emotsiooni ja aitab inimesel palju tervem püsida.»

Illel täitub tänavu juunis 55. eluaasta ning mis oleks parem kingitus endale kui tähistada seda taas jooksurajal SEB 30. Tartu Jooksumaratonil.

Juubelimaraton toob rajale ka Heiki Sarapuu, kes võitis Tartu Sügisjooksu 1993. aastal. Heiki on Tartu Maratoni jooksuüritustel osalenud 10 korda, viimati 2003. aastal.

Tänavu osaleb Heiki 10 km pikkusel jooksudistantsil just maratonirõõmu pärast: «Maraton annab niivõrd positiivse emotsiooni  - õlg-õla kõrval distantsi läbimine loob mõnusa koostegemise tunde. Käisin sellel aastal ka Tartu Jooksumaratoni ühistreeningul ja juba sealt paistis, et inimesed tulevad ja teevad hea meelega sporti koos.»

Heiki toonitab, et oluline ei ole võit, vaid osavõtt ning et järjepidev tark treenimine on terve elu alus.

SEB 30. Tartu Jooksumaraton toimub 13. mail ning  täna, 4. mail on viimane päev soodushinnaga registreerimiseks.

Vaata lähemalt: www.tartumaraton.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles