Kangert alustas Itaalia velotuuri 30. kohaga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Astana

Täna Taanis alanud Giro d’Italia avaetapi võitis ameeriklane Taylor Phinney (BMC Racing Team). Eesti jalgrattur Tanel Kangert (Astana) alustas aasta esimest suurtuuri 30. kohaga.

Phinneyl kulus 8,7 kilomeetri läbimiseks 10 minutit ja 26 sekundit. Üheksa sekundiga kaotas talle britt Geraint Thomas (Sky) ning kolmanda koha sai taanlane Alex Rasmussen (Garmin - Barracuda), vahendab rattaprofid.ee.

Kangert kaotas võitjale 36 sekundit. Sama aja said kirja ka Astana meeskonna liider sel tuuril Roman Kreuziger ning Garmini rattur Tyler Farrar.

«Start tehtud ja muljed on vastakad. Ühelt poolt olen minekuga rahul, kuid koht ja aeg meelt väga rõõmsaks just ei tee. Tagantjärele tarkusena tõden isegi, et siinsed ilmaolud on väga sarnased kevadise Eestiga. Oleksin pidanud mõistma, et viimastel startijatel on suur eelis, kuna päevane vali tuul õhtuks oluliselt vaibub. Olen kõrgelt ülevalt hotelli aknast päev otsa all platsil lehvivaid lippe jälginud. Päeval olid nad justkui vineerist ja asusid konkreetselt horisontaalis. Nüüd, õhtupoole, ripuvad nad väsinult ning on ennast mõnusalt umber masti mässinud,» kommenteeris Kangert oma Rattaprofide blogis. «Eraldistardis on alati teatud ilmarisk olemas ning täna mul sellega õnne ei olnud. Viimased 3,5 km oli kõva tuul vastu ja kardan, et võrreldes viimaste startijate andsin seal palju aega ära. Salamisi lootsin lõpetada oluliselt eespool, aga mis teha. Sõit on alles poisike ja olen kindel, et homme tuleb mehine sõda. Maru külm on ka, kurk krabises peale sõitu, nagu oleks südatalvel suusasprinti teinud. Loodan, et homne päev laabub ilusti ning meie meeste seas tuuleohvreid ei ole.»

Homme on Girol kavas 206 kilomeetri pikkune tasase maa etapp, mis peaks pakkuma võiduvõimaluse sprinteritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles