Video: NBA tiitlikaitsja hooaeg sai läbi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki ja Dallas Maverciks mullust NBA meistritiitlit kaitsta ei suutnud.
Dirk Nowitzki ja Dallas Maverciks mullust NBA meistritiitlit kaitsta ei suutnud. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA saadeti varakult suvepuhkusele tiitlikaitsja Dallas Mavericks, kui Oklahoma City Thunder võitis play-offi avaringis neljanda mängu 103:97 ja kogu seeria kuivalt 4:0.

Dallas osutas neljandas mängus Oklahomale kõva vastupanu ja juhtis veel 13 punktiga, ent Thunder võitis viimase veerandaja koguni 35:16. Viimase 5 minuti ja 47 sekundi jooksul ei saanud Mavericks seejuures mängust ainsatki korvi.

Oklahoma võidu peaarhitektiks oli James Harden, kes tõi oma 29 punktist 15 just viimasel veerandil. Lisaks võttis ta viis lauapalli ja andis viis resultatiivset söötu. Kevin Durant viskas 24 punkti ja võttis 11 lauapalli.

Dallase parimana viskas Dirk Nowitzki 34 punkti. Kaheksast kolmesest neli tabanud Jason Kidd tõi 16 punkti, võttis 7 lauapalli ja andis 8 korvisöötu. Mavericks ei olnud klubi ajaloo jooksul nelja võiduni mängitavat seeriat varem kunagi kuivalt kaotanud.

Thunder läheb teises ringis vastamisi Los Angeles Lakersi ja Denver Nuggetsi seeria võitjaga. Kolme mängu järel juhib Lakers 2:1.

Kuivale seeriavõidule on lähedal ka San Antonio Spurs, kes juhib Utah Jazzi vastu mängudega 3:0. Viimati alistati Jazz võõrsil 102:90. Tony Parker viskas 27 punkti ja andis 6 korvisöötu, Tim Duncan lisas 17 silma ja 6 lauapalli. Kaotajate parimad olid Al Jefferson 21 punkti ja 11 lauapalliga ning samuti 21 punkti visanud ja 5 resultatiivset söötu andnud Devin Harris.

Samuti jõudis edasipääsu lävele Indiana Pacers, kes alistas Orlando Magicu lisaajal 101:99 ja juhib seeriat nüüd 3:1. Orlando tuli seejuures normaalaja neljandal veerandil välja 19-punktilisest kaotusseisust ja suutis ka lisaajal Pacersi kuuepunktilise edu tasa teha, ent Indianale tõid võidu George Hilli kaks tabavat vabaviset 2,2 sekundit enne lõppu. Glen Davise viimase sekundi vise ei tabanud.

Pacersi parim oli David West 26 punkti ja 12 lauapalliga, Danny Granger kogus 21 silma. Orlando täpseim oli 25 punkti visanud Jason Richardson, Davis lisas 24 punkti ja 11 lauapalli.

Los Angeles Clippers oskas Memphis Grizzliesi vastu võidu peaaegu käest anda, kui viimase 13 sekundi jooksul lasti Rudy Gayl tabada kaks kolmest ja ise visati mööda koguni viis vabaviset. Mänguaeg sai siiski otsa Clippersi 87:86 eduseisul. Võiduga läks Clippers ka seeriat 2:1 juhtima.

Clippersi parim oli 24 punkti ja 11 korvisööduga Chris Paul. Blake Griffin lisas 17 ja Randy Foye 16 punkti. Memphise parim oli 24 punkti kogunud Gay, Zach Randolph toetas teda 17 silmaga.

Vaata mängude kokkuvõtteid:

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder

San Antonio Spurs - Utah Jazz

Indiana Pacers - Orlando Magic

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles