Messi püstitas Guardiola lahkumisetendusel võimsa väravaterekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rekordimees Lionel Messi tänas pärast viimase värava löömist hooaja lõpus ametist lahkuvat peatreenerit Pep Guardiolat.
Rekordimees Lionel Messi tänas pärast viimase värava löömist hooaja lõpus ametist lahkuvat peatreenerit Pep Guardiolat. Foto: SCANPIX

FC Barcelona ründaja Lionel Messi lõi eileõhtuses 4:0 võiduga lõppenud liigamängus Espanyoli üle kõik neli väravat ning püstitas sellega maailma jalgpalliajaloo absoluutse väravaterekordi.

Messi on nüüd käesoleval hooajal löönud kõikides sarjades Barcelona eest 72 väravat ning troonib kõigi aegade väravalööjate tabeli tipus. 70 väravat oli hooaja jooksul mõnes meistriliigas varem kirja saanud vaid Archie Stark, kui ta mängis hooajal 1924/25 Ameerika Ühendriikide liigas Bethlehem Steeli eest.

Messi viimane värav märkis vägeva teetähiseni jõudmist ka Hispaania liigas – tabamus oli talle hooaja viiekümnes liigavärav. Seejuures on tal võimalik oma väravatearvet veelgi kasvatada, sest Barcelonal jääb pidada viimase liigavooru kohtumine Real Betisiga ning Hispaania karikafinaal Athletic Bilbaoga.

Eilne kohtumine oli aga Barcelona tänavune viimane kodumäng ning Messi neli väravat olid ilusaks kingituseks hooaja lõppedes ametist lahkuvale peatreenerile Pep Guardiolale. «Elu on kinkinud mulle võimaluse viimase viie aasta jooksul nende mängijatega koos olla ja seda etendust nautida,» lausus selle ajaga Barcelona 118 kodumängust koguni 97 võitnud Guardiola pärast lõpuvilet.

«Mul on olnud au tunda nende aastate jooksul teie armastust ja imetlust. Suur tänu kõigile, eelkõige aga neile, kellega olen päevast päeva koos töötanud. Teadke, et jään teid kõiki taga igatsema,» ütles Guardiola 89 000-pealisele publikule. «Kuid ma jätan teid nende mängijate headesse kätesse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles