Soome sai MMil teise napi võidu, Venemaa oli hädas Norraga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased värva üle rõõmustamas.
Soomlased värva üle rõõmustamas. Foto: Reuters / Scanpix

Jäähoki MMi korraldajamaa Soome on kahes seni peetud mängus visanud kokku kaks väravat, kuid vaatamata sellele on neil tabelis kaks võitu. Täna saadi minimaalse paremusega 1:0 jagu Slovakkiast. Norra osutas Venemaale oodatust enam vastupanu, kuid venelased said 4:2 võidu siiski kätte.

Janne Pesonen avas skoori esimesel kolmandikul, ent see värav jäi ka viimaseks. Mõlema meeskonna väravavahid olid kindlad – soomlane Petri Vehanen tegi 26 ja slovakk Jan Laco 21 tõrjet.

Avavoorus Valgevene 1:0 alistanud Soome on ainus, kes oma alagrupis kogunud maksimaalsed 6 punkti.

Venelased jäid Norra vastu avakolmandikul kuivale, ent teise kolmandiku algul viis Pavel Datsjuk nad arvulisest ülekaalust juhtima. Kuus minutit hiljem viskas Deniss Denissov taas ülekaalust 2:0.

Norra aga ei murdunud ning kahemehelisse enamusse sattudes viskas Morten Ask ühe värava tagasi. Kaks minutit hiljem kasvatas Nikolai Kuljomin venelaste edu taas kaheväravaliseks, kuid Marius Holtet oli arvulises ülekaalus jälle täpne.

Venemaale kindlustas võidu alles Aleksandr Perežogini tabamus viimase kolmandiku avaminutil. Venemaal on tabelis kirjas kaks võitu, Norral kaks kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles