Giro sprindifiniši võitis Cavendish, Kangert lõpetas peagrupis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Cavendish.
Mark Cavendish. Foto: SCANPIX

Giro d'Italia teine 206 km pikkune etapp lõppes grupifinišiga, mille võitis Mark Cavendish (Sky). Peagrupis lõpetanud Tanel Kangert sai 39. koha.

Kukkumine viimases kurvis lõhkus peagrupi ning võidu pärast heitles väike seltskond. Teise koha sai Matthew Goss (Orica-GreenEdge) ja kolmas oli Geoffrey Soupe (FDJ-Big Mat).

Üldliidrina jätkab eilse eraldistardi võitja Tayler Phinney (BMC), kes pidi aga oma särgi kaitsmiseks kõvasti tööd tegema. Ameeriklase rattal purunes 8 kilomeetrit enne lõppu kett ja tal tuli tasa teha 30-sekundiline kaotus peagrupile. Astana värvides sõitev Kangert hoiab üldarvestuses 31. kohta, kaotades Phinneyle 36 sekundiga.

Etapi tõsiseima äraminekukatse võtsid kolmekesi ette Alfredo Balloni (Farnese Vini), Olivier Kaisen (Lotto Belisol) ja Miguel Rubiano (Androni Giacattoli-Venezuela) ning suutsid parimal juhul peagrupi koguni 13 minuti kaugusele jätta, ent 40 kilomeetrit enne lõppu püüti nad kinni.

Homme sõidetakse taas Taani pinnal 190 km pikkune silde maa etapp ning seejärel jätkatakse pärast puhkepäeva kolmapeäval juba Itaalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles