Norra ralli jättis Aava tuleviku tumedaks

Peep Pahv
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava peab MM-sarjas Stobart Fordi meeskonnas jätkamiseks leidma lisaraha.
Urmo Aava peab MM-sarjas Stobart Fordi meeskonnas jätkamiseks leidma lisaraha. Foto: Reuters / Scanpix

Eile Norra MM-rallilt koju naasnud Urmo Aava ei osanud tuleviku kohta midagi selget öelda, ilmselt ei tea ta isegi, millal või kas üldse õnnestub tipptasemel ralliauto rooli istuda.


Rallimaailma reeglid on lihtsad: kui sul pole raha, pole ka võimalust MM-sarjas kihutada – vähemalt Aava ja Siku tasemel tippupürgijatel. Eestlastel on küll taskus Stobarti tiimi hea pakkumine, ent rahaline kate puudub.



Pühapäeval vestles Aava pikalt Stobarti tiimi bossi Malcolm Wilsoniga. Eestlane möönis, et kahe Fordi meeskonna eesotsas olev mees polnud nende Norra ralli kaheksandast kohast vaimustatud, ent samas avaldas valmidust koostööd jätkata.



«Wilson näeks mind tulevikuski oma meeskonnas ning ta avaldas lootust, et saan oma rahaasjad korda,» sõnas Aava. «Kodus tulebki sellega aktiivselt tegeleda. Praegu on kõige tähtsam langetada õigeid otsuseid.»



Seni on Aava tegemiste taga püsinud ärimehed Oliver Kruuda ja Margus Kangur. Madalseisus Eesti majanduses pole aga varasemal tasemel toetamine võimalik. Ilmselt ei saa eestlased uute toetajate lisandumata hakkama.



«Selleks et hooaeg saaks normaalselt jätkuda, on mul raha leidmiseks aega umbes kuu,» arutles Aava. «Esialgu olen kavandanud järgmise stardi Portugali.» Kas Aava soov täitub, pole talle endalegi veel selge.



Norra MM-ralli eel rääkis Aava, et tegemist on tavalisest tähtsama võistlusega. Et toetajaid motiveerida ning tiimist soodsamaid tingimusi kaubelda, olnuks hea tulemus hädavajalik.



Paraku polnud eestlaste hoog kuigi hea. Reedene päev lõpetati alles 10. kohal, laupäevaks kerkiti kaks positsiooni ning viimasel punktikohal võistlus lõpetatigi. «Kasuks see ralli meile igatahes ei tulnud,» möönis Aava. «Lootused olid kõrgemad – meil endil, meeskonnal ja fännidel.»



Üllatuslikult ei suutnud Aava edestada Stobarti meeskonna kolmandat numbrit Matthew Wilsonit.



«Ta tegi enda kohta väga hea sõidu,» hindas Aava meeskonna bossi poja esitust. «Laupäeval tundus, et saame ta igal juhul kätte, ent ta sõitis hästi ning pühapäeval väga hästi. Kohati liikus ta Petter Solbergiga ühes tempos.»



Kuigi Aava nimetas oma kaotust võitja Sebastien Loebile liiga suureks, viitas ta eelmisele Norra rallile, kus kaheksas koht kaotas võitjale koguni üle 11 minuti. Aava aga oli kolme päeva peale kokku valitsevast maailmameistrist Loebist aeglasem alla seitsme minuti.



«Pidevalt räägitakse, et tänavu on ralli MMi konkurents eriti hõre, numbrid näitavad, et nii hull see siiski pole,» viitas Aava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles