Koostööd lihviv neljapaat on Luzerni regati eel heas seisus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat on olümpiapileti püüdmiseks heas seisus.
Eesti neljapaat on olümpiapileti püüdmiseks heas seisus. Foto: Fred Killing / Sõudeliit

Londoni olümpiale pääsu jahtiv Eesti paarisaeruline neljapaat näitas poolfinaalis superaega ja alustas MK-hooaega poodiumikohaga.


«Ma ei lootnud sellelt võistluselt suurt tulemust,» kommenteeris neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo. «Olime finaali koosseisust vaid venelastega varem otseses konkurentsis mõõtu võtnud ja täpsemat ülevaadet polnud.» Lisaks Taimsoole kuuluvad meeskonda Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä. Mulluse MM-hõbeda Horvaatia järel Serbias Belgradis toimunud etapil teise ajaga finaali pääsenud eestlased tunnistasid seal vaid Horvaatia ja Saksamaa paremust. «Meil on noor meeskond ja koostöö vajab veel lihvimist, ent üha paremini hakkab välja tulema,» ütles Taimsoo.

Füüsise üle nuriseda ei saa. «Taastumine on hea, aga päris tühjaks ei suuda me end sõita ja tippvormi veel pole,» lisas Taimsoo.

Treener Mati Killing samuti suuri sihte ei seadnud. «Eesmärk oli finaal. Kõige olulisem on, et meiega olümpiapiletite eest konkureerivad riigid jätsime kindlalt selja taha.» Mai lõpus Šveitsis Luzernis peetaval regatil jagatakse viimased olümpiapääsmed kahele esimesele paatkonnale.

Poolfinaal oli üks kiireimaid, horvaadid pääsesid edasi ajaga 5.36,64, Eesti paatkond sai kirja 5.37,65. Senine kõigi aegade kiireim tulemus 5.36,20 pärineb 2008. aasta Pekingi olümpiamängudelt ja kuulub Austraalia neljapaadile. «Eelsõitude ja poolfinaalide ajal olid ideaalsed ilmatingimused, kuid see näitab ka meie hetkeseisu,» põhjendas Killing. «MK-etapp andis kindluse, et liigume õiges suunas. Nüüd jääb üle loota, et konkurendid Luzerni regatini jääva kahe nädala jooksul suurt imet korda ei saada, ja ise peame haigustest hoiduma.»

Üle tuli elada ka ärevad ajad, kui Taimsoo vahetult enne MK-etappi kõhuviirusesse haigestus ja seetõttu pea terve ööpäeva voodis pidi veetma. «Taimsoo elas üle raske katsumuse, olles ligi 30 tundi voodis pikali. Eks see jättis organismile oma jälje, kuid sellele vaatamata suutis ta võistelda.»

Juba eile sõideti rongiga edasi Saksamaale Münchenisse, kuhu jäädakse vormi lihvima kuni Luzerni regatini.

Naiste ühepaadil sõudev Kaisa Pajusalu oli B-finaalis kolmas, mis kokkuvõttes andis 9. koha. Samuti Londonisse pürgiv Vladimir Latin pidi ühepaatide konkurentsis leppima C-finaali eelviimase ehk 5. kohaga, kokkuvõttes andis see 17. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles