Ksenija Balta jääb Londoni olümpialt kõrvale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta koos treener Andrei Nazaroviga.
Ksenija Balta koos treener Andrei Nazaroviga. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kaugushüppe Euroopa sisemeister aastast 2009 Ksenija Balta käis esmaspäeval Helsingis uuringutel. Dr. Ilkka Tulikoura andis parema põlve vigastusest paranevale sportlasele loa alustada jõusaalitreeningutega. Jooksutreeningutega tohib Balta alustada orienteeruvalt kolme kuu pärast.

«Taastumisprotsess on olnud väga pikk. Esimesel kuul pärast lõikust ei olnud lubatud jalale isegi mitte toetada ning kolm kuud tohtisin ainult ujulas vees treenida. Arst ütles täna, et seis läheb paremaks ja ise tunnen ka, et on parem. Täna käisin esimest korda ilma karkudeta. Olukorda arvestades kulgeb taastumine plaanikohaselt ja mul on hea meel, et saan jälle liikuma hakata,» sõnas Balta. «Sel nädalal harjutan veel iseseisvalt liikumist ning järgmisest nädalast on plaanis hakata lisaks ujulale jõusaalis treenima. Treeningkavasse lisandub järgmisest nädalast palju uusi harjutusi. Põhitähelepanu läheb reielihase tugevdamisele, mis praegu on nõrk.»

«Usun, et jõusaali siirdumine tuleb ka psühholoogiliselt kasuks – kui oled harjunud tugevalt trenni tegema ja ühel hetkel ei saa enam jalga kasutada, on see väga veider tunne, justkui jalg polekski enda oma. Nüüd hakkan jalga taas niiöelda enda omana tundma. Kurb uudis on see, et jooksuliigutusi ei tohi teha veel kolm kuud – selleks ajaks on aga Londoni olümpia läbi. Mul on sellest tõsiselt kahju, aga püüan mõelda sellele, et tervis on kõige olulisem ja minu olümpiad on veel ees,» lisas Balta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles