Pronksine Rakvere Tarvas kehastus Liviko sponsoriks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber (vasakul) võis pärast Rapla teistkordset alistamist rõõmustada pronksi üle.
Andres Sõber (vasakul) võis pärast Rapla teistkordset alistamist rõõmustada pronksi üle. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber võtab kaelas rippuva Eesti meistriliiga pronksmedali näppude vahele ja vaatab seda heldinud pilgul. «Ühel päeval tuleb meile kuldmedal ka! Aga kolme aastaga võidetud kaks medalit pole ka paha,» lausub ta, endal nägu nalja täis. «See on üks vingemaid medaleid ja hooaegu. Juba alates suvisest U-20 EMist ja edukast Balti liigast.»



Tarvas alistas oma tänavuse hooaja viimaseks jäänud kohtumises Rapla Piimameister Otto 69:58 ja võitis pronksiseeria mängudega 2:0. Laupäeval Raplas saadud ülisuure võidu taustal kulges eilne kohtumine Tarva jaoks üle kivide ja kändude ning Sõber pidi treenerina panema mängu kõik oskused, et vapralt võidelnud vastasest jagu saada.

«Tunnen, et täna sain poistele kõvasti abiks olla. Teisel poolajal panime vastastele peale mees-mehe-pressingu ning saime sealt hea hoo ja emotsiooni,» rääkis Sõber. «Rahvas hakkas ka selle peale kõvasti kaasa elama. Usun, et Rakvere jaoks oli see medal ja kogu hooaeg väga suur asi.»

Sõbral suured plaanid

Juba pühapäeval rääkis Sõber, et esmaspäeva õhtuks on peopaik reserveeritud. Eile läkski kõik plaanipäraselt. «Mis nüüd edasi? Tarbime Rakvere lihakombinaadi toodangut ja sponsoreerime Livikot. Ega te siis arvanud, et hakkan täna õhtul Reinar Hallikuga kaarte mängima,» lausus Sõber otsekoheselt. See on võitjate õigus.

Kui pidu saab peetud, ei kavatse Sõber jääda loorberitele puhkama, vaid mõtleb juba järgmisele hooajale. Plaanid on tal igatahes suured ja toetajatega on tulevikust juba põgusalt räägitud. Eilegi istusid sponsorite esindajad Tarva vahetusmeeste pingi taga ja jälgisid oma meeskonna triumfi.

«Saan aru, et Ciprussi ja Sirsninšit tahetakse meilt üle võtta. Olen kuulnud, et nende puhul räägitakse sellistest palkadest, et meil pole oma 2000 euroga midagi vastu panna. Aga küll ma leian jälle uued mehed,» rääkis ta. «Ja näete – mullu meil mänginud Renato Lindmets tuli täna ja ütles: siin ma olen, hakkame uuel hooajal mängima. Usun, et meil on juba selline kvaliteet, et siia tahetakse tulla. Samas ei unusta ma oma noori mängijaid.»

Sõber tunnetab, et Rakvere publik väärib enamat ja plaanib tuleval hooajal lisaks kodustele meistrivõistlustele proovida kätt ka EuroChallenge’i sarjas. Tunamullu jäigi see vaid ilusaks kavatsuseks, ent seekord olevat asi tõsisem. Seepärast on tal taskus isegi nimekiri mängijatest, keda sooviks sügisest oma meeskonda saada.

«Rait Keerles, Gregor Arbet, Tanel Sokk, Kaido Saks, Joosep Toome,» loetles ta. «Kristo Saage hakkab sügisest mähkmeid vahetama ja siit on tal hea pärast trenni koju minna. Tartusse on tiba pikk maa.»

Kuid tänavu Tarva meeskonda vedanud mehed? Eile 22 punkti visanud Juris Umbraško ei välistanud sugugi Tarvasse jäämist. «Minu jaoks oli see hea hooaeg, treener usaldas ja andis palju võimalusi. Lisaks on siit mugav kodu külastada,» rääkis medaliga naisele sünnipäevakingi teinud mees. «Medal on tähtis, see näitab, et oled veel tasemel.»

Sood ootab pikk mängupaus

Poolfinaalseerias Kalev/Cramoga Sõbralt ohtralt kriitikat teeninud Martin Dorbek tõstis esile head võimalust Läti kolmikult õppida. Samuti ei häirinud teda Sõbra kriitika. «Eks ta kurjustab nendega, kellelt rohkem ootab,» nentis ta ja lisas, et Tarvas jätkamise kohta ei oska ta veel midagi öelda. «Ootan ära, mida Kalevi inimesed arvavad. Olen nendega lepinguga seotud.»

Rapla klubi jaoks oli aga eilne päev must. Lisaks pronksiseeria kaotusele selgus, et üks nende liidreid Janar Soo peab jääma korvpallist eemale kaheksaks kuuks. Poolfinaalis saadud põlvevigastus osutus sedavõrd rängaks – katki olid menisk ja ristandside. Sama trauma tabas teda ka kaks aastat tagasi.

«Eks teine raske vigastus on ikka korralik hoop, kuid sain sellest esimesel korral jagu ja saan ka nüüd. Tänavune hooaeg näitas, et on võimalik sellisest vigastusest välja tulla,» märkis Soo.

Korvpall
Eesti meistriliiga pronksiseeria

•    Rakvere Tarvas – Rapla Piimameister Otto 69:58
•    Tarvas: Umbraško 22, Hallik 21, Cipruss 12, Vahter 6, Dorbek 4, Oja 4.
•    Rapla: Kajupank 15, Ringmets 13, Pärn 11, Laane 10, Kaldre 6, Jurtom 3.
Tarvas võitis Seeria 2:0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles