Hito otsib meistriliigaga liitumiseks raha

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti meistrivõistluste esiliigas hõbedaga leppinud Kohtla-Järve Hito klubi juhtkond mõtleb tõsiselt meistriliigaga liitumisele. Järgmise nädala lõpuks peaks selguma, kas kuluka projektiga ka tegelikult alustatakse.


«Kaalume kõiki plusse ja miinuseid, ent mina ise ei taha enam oma taskust kulusid kinni maksta,» rääkis Hito klubi president Raul Rõõmus. «Olen seda teinud neli-viis aastat ja tõestanud, et oleme võimelised jõudma tulemusteni. Nüüd loodame, et ümbruskaudsed omavalitsused saavad ka meeskonda panustada.»

Rõõmus lisas, et viimastel aastatel on kohaliku võimu tugi aina vähenenud. Näiteks Kohtla-Järve linn eraldas lõppevaks hooajaks 2000 eurot. Veel mõni aasta tagasi oli see summa 75 000 krooni. «Vaatamata kõigele olen arvamusel, et meie mängijad peavad saama väljundi mängida meistriliigas,» märkis ta.

Hitol on oma korralik noortesüsteem ja tegemist on ühe piirkonna korvpallikeskusega. Rõõmus loodaks meistriliigaski peamiselt oma kasvandikele, keda toetaks mõni tugevam ja kogenum tsenter.
Vastavalt korvpalliliidu reeglitele on meistriliigasse mineku eesõigus esiliiga võitjal Baltecol. Varasematel aastatel pole nad seda võimalust kasutanud, ent klubi ühe eestvedaja Ivar Vendelini sõnul kaalutakse seda tänavu tõsiselt.

«Praegu meeskonnas mängiv vanem generatsioon jääks esiliigasse, nooremate meeste põhjal paneks kokku meistriliiga meeskonna,» rääkis Vendelin, ent samas selgus, et täit ülevaadet tal kõrgemal tasemel mängimisega kaasnevast pole. Talle tuli üllatusena, et meistriliiga meeskonnal peab olema oma noortesüsteem. Sõnades oli ta aga oma soovides kindel: «Pooletera-meeskonda me ei tee – kui meistriliigasse läheme, siis korraliku meeskonnaga. Raha taha ei tohiks midagi jääda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles