Riiukuked hakkavad suvel ringis arveid klaarima

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haye (vasakul) ja Dereck Chisora.
David Haye (vasakul) ja Dereck Chisora. Foto: AP/Scanpix

Veebruaris poksimaailma šokeerinud David Haye ja Dereck Chisora hakkavad nüüd arveid klaarima ringis, asudes teineteist tümitama 14. juulil.


Kahe briti vaheline tüli jõudis haripunkti pärast Vitali Klitško ja Chisora tiitlimatši 18. veebruaril Saksamaal, kus mehed läksid pressikonverentsil karvupidi kokku. Juhtunu tagajärjel jäi Chisora ilma ka oma litsentsist. Kuna litsentsi pole praegu ka mullu oktoobris tippspordiga lõpparve teinud Haye’l, siis toimub 14. juuli heitlus Luksemburgi Poksiföderatsiooni egiidi all. «Matš toimub ja see on suurim sel sajandil toimuv vastasseis, kus osalisteks kaks briti poksijat,» teatas kohtumise promootor Frank Warren.

Eile toimus Londonis West Ham Unitedi jalgpalliklubi kodustaadionil Upton Parkil mõlema mehe osalusel ka pressikonverents (samal areenil toimub ka matš), kus võimalike ebameeldivuste ärahoidmiseks oli poksijate vahele seatud metalltara.

«Ootan juba seda heitlust. Ta (Chisora – toim) on minu kohta öelnud igasuguseid asju ja lubanud minuga teha erinevaid asju. Ta ei õppinud Saksamaal saadud õppetunnist midagi ning sel korral teen ma oma tööd korralikult,» lubas Haye pressikonverentsil.

Võlgu ei jäänud ka Chisora, kes lubas vahepeal isegi üle tara hüpata ning tulevast vastast kohe õpetama hakata, kuid ta jäi siiski oma istekohale. «Sa oskad ainult rääkida. Ringi astudes ei saa sa enam millegagi hakkama,» teatas Haye seepeale.

Pressikonverentsi käigus tuli välja, et mehed olid mõnda aega tagasi ka Londonis omavahel kohtunud. Chisora: «Nägin teda paar nädalat tagasi ning ta tõmbas seejärel noa välja.» Haye vastas: «Ma sõin liha. See oli restoranis.»

Samal ajal tutvustati Šveitsis 7. juulil ees ootavat raskekaalu poksi tiitlimatši, kus vastamisi lähevad WBA, IBFi, WBO ja IBO meistrivöid omav ukrainlane Vladimir Klitško ja ameeriklane Tony Thompson. Seal metalltara vaja ei läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles