Tartu korvpallimeeskonna kapten Marek Doronin: finaalseerias määravad tulemuse pisiasjad

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu korvpallimeeskond võitis Eesti liigas Kalev/Cramo 75:63 (pildil Marek Doronin ja Bamba Fall).
Tartu korvpallimeeskond võitis Eesti liigas Kalev/Cramo 75:63 (pildil Marek Doronin ja Bamba Fall). Foto: Margus Ansu / Postimees

Kaksteist aastat Tartu korvpalli esindusmeeskonnas pallinud ning sel hooajal kaptenirolli kandev Marek Doronin ennustab pikka ja pingelist finaalseeriat, kuid lubab meistritiitli taas Tartusse tuua.

«On tunda, et finaal läheneb. Mehed hakkavad juba natuke närvilisemaks muutuma ja on näha, et midagi on muutunud. Pinget on õhus ja mehed häälestavad ennast. Aga eks väljas ole ka juba kevad ja seegi annab tunda, et finaalide aeg on käes,» ütles Doronin päev enne esimest finaalmängu Kalev/Cramoga.

Doronini sõnul on väga raske anda algavas tiitlijahis ühele meeskonnale eelist, kuid ta avaldas lootust, et Tartul on siiski paar plussi rohkem. «Meil on esimesena kaks kodumängu ja ma loodan, et suudame selle eelise ära kasutada. Seeria on muidugi pikk ja kõike võib juhtuda, aga väga hea oleks alustada 2:0,» lausus Doronin ja lisas, et kuna Tartu pole tiitlikaitsja, on meestel lisamotivatsioon ja tahe tiitel tagasi Tartusse tuua.

Võitja selgitamisel saavad määravaks mitmed tegurid. «Väga palju on küsitud, et mis võib trump olla, aga ma ei oska seda öelda. Oleme ikka suhteliselt võrdsed võistkonnad ja teame teineteist läbi ja lõhki. Ma arvan, et iga mäng võib tulla hästi tasavägine ja võitluslik ning tulemust hakkavad määrama pisiasjad,» pakkus Doronin.

Taktikaliselt on siiski esmatähtis kaitse pidama saada, sest rünnakul üksteist üle ei joosta. «Rünnakust tähtsam on see, kumb teise kaitses elimineerida suudab. Kui me saame neil kaitsega mängutuju ära võtta, siis on meil endal palju parem mängida,» lausus Doronin ja kinnitas, et Tartu mängijad on väge täis ning Eesti meistri tiitel tuuakse sel aastal tagasi Tartusse.

Pikemalt Eesti korvpalli finaalseeria algusest homses Tartu Postimehes.

Homses Tartu Postimehes ilmub ka Tartu korvpalli tulevikku vaatav avaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles