Barake ja Klettenberg tegid maailma edetabelis väikese tõusu

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Barake ja O.Hot Chocolate.
Grete Barake ja O.Hot Chocolate. Foto: Eva-Maria Vint-Warmington

Rahvusvaheline Ratsaspordi Liit (FEI) peab kõikidel ratsaspordialadel maailma edetabeleid, aprillikuu lõpuga tegid Eesti takistus- ja koolisõidu liidrid edetabelites väikese tõusu.

Numbriliselt suurima tõusu tegi Eesti sportlastest tegelikult HSBC Ranking nimelises edetabelis kolmevõistleja Madli Murel (Mondes), kes tõusis 2226. kohalt 1688. positsioonile, vahendab Hobumaailm.

Samas olulisemateks tõusjateks võib nimetada Grete Barake'd (Black Stallion) ja Gunnar Klettenbergi (GKG). Barake ja O. Hot Chocolate tõusid  üheksa positsiooni võrra, hoides maailma koolisõidu paaride edetabelis 200. kohta. Klettenberg liikus Rolex Rankingis koha võrra kõrgemale ja asub nüüd 131. positsioonil.

Rolexi takistussõidu edetabelit juhib endiselt rootslane Rolf Göran Bengtsson, kuid teiseks on tõusnud sakslane Ludger Beerbaum, lükates kolmandaks pikaajalise liidri, kanadalase Eric Lamaze'i.

Koolisõidu tabeli tipus püsivad hollandlanna Adelinde Cornelissen ja tema hobune Jerich Parzival, neljandalt kohalt tõusid teiseks sakslane Matthias Alexander Rath ja Totilas. Kolmandana jätkavad Laura Bechtolsheimer ja Mistral Hojris.

Kolmevõistlejate edetabeli esikolmik püsib mitmeid kuid sarnane, sest hooaeg on alles algamas. Edetabelit juhib William Fox-Pitt Suurbritanniast, teine on uusmeremaalane Andrew Nicholson ja kolmas jällegi britt Piggy French.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles