Kehra surus Põlva seljaga vastu seina

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti ja Kehra meeskonnad.
Põlva Serviti ja Kehra meeskonnad. Foto: Raigo Pajula

HC Kehra võitis Eesti meistrivõistluste teises finaalmängus Põlva Servitit 29:26 ja on kuldmedalitest vaid ühe võidu kaugusel.


Erinevalt esimesest kohtumisest, kus Kehra hoidis pidevalt initsiatiivi, oli teine mäng Kehra kodusaalis algusest lõpuni tasavägine. «Vastased olid tunduvalt tugevamad kui esimeses mängus,» tunnistas võitjate peatreener Jüri Lepp. «Saime alguses ilusti minema, aga ei suutnud vahet sisse teha. Esimesel poolajal ei saanud me kaitset kuidagi pidama.»

Esimest mängu valitses Kehra kiirete vasturünnakute toel ja otsustaval hetkel löödi sama trump lauale ka täna. «Vahe tundub arvuliselt selge, aga tegelikult oli tasavägist mängu ja pinget lõpuni. Kiirrünnakud ja kiirem mäng aitasid võidu võtta,» lausus Lepp.

Servitil vähem käike

Serviti peatreener Kalmer Musting ei olnud pärast avakohtumist sugugi rahul oma hoolealuste distsipliiniga. Teine kohtumine pakkus juba rohkem rõõmustavat. «Patustasime tunduvalt vähem, ehkki alati saab paremini. Viimased viis minutit said aga otsustavaks,» lausus ta. «Lõpus oli meie mängus veidi ebakindlust, samuti väsimust. Meil on nendega võrreldes üks-kaks käiku vähem.»

Ühe parandamist vääriva koha tõi Musting siiski esile. «Ootasin väravavahtidelt pisut enamat – ei saa öelda, et nad oleksid halva mängu teinud, aga sellistes kohtumistes loevad ka pisiasjad,» sõnas ta.

Pronksiseeria jätkub

Kehra parimana viskas Risto Lepp kümme väravat, Marko Slastinovski ja Jorma Käsper lisasid viis tabamust. Musting tunnistas, et Lepa pidurdamisega jäädi hätta. «Oma kümnest väravast kogus ta küll kuus seitsme meetri visetest, aga samas teenis ta need ka ise välja.

Eeskätt kaks-kaks-olukordades ei saanud me temaga kuidagi hakkama.» Serviti täpseimad olid Roman Aizatullov seitsme ja Pavel Turajev kuue väravaga.

Seeria kolmas kohtumine peetakse 13. mail Põlvas. Lepp lubab omalt poolt teha kõik, et see mäng jääks ka viimaseks. «Eks vastasel hakkavad ka pinged tekkima, neil on juba selg vastu seina,» usub ta.

Dramaatiliselt lõppes pronksiseeria teine mäng. HC/Viimsi Tööriistamarket võitis poolaja 20:12, kuid lasi Viljandil normaalaja lõpuks viigistada. Lisaajal pööras Viimsi kohtumise siiski 34:32 enda kasuks ning pronksmedalite omaniku selgitab 13. mail Viljandis peetav kolmas kohtumine. Viimsi poolelt oli täpseim Tarmo Ulla 13 tabamusega, Viljandi parimana viskas Kristo Voka kümme väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles