Vormel-1 sõitjad tahavad selgemaid reegleid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton Bahreinis.
Lewis Hamilton Bahreinis. Foto: SCANPIX

Vormel-1 piloodid pole rahul kaassõitjatest möödumisel kehtivate reeglitega.

Sõitjaid ajab segadusse, milliseid manöövreid on lubatud kasutada, et endast möödujat takistada, vahendab BBC.

Bahreini etapil toimus Mercedese piloodi Nico Rosbergi osalusel kaks vahejuhtumit, mis sõitjaid segadusse ajasid. Ühes neist oli teiseks osapooleks McLareni ridadesse kuuluv Lewis Hamilton. «Õnneks pääsesime mõlemad ilma suuremate vigastusteta, ent reeglid vajavad täpsustamist,» rääkis Hamilton.

Hamiltoni meeskonnakaaslane Jenson Button leiab, et üks kahest sõitjast oleks pidanud intsidendi eest karistada saama. Hamilton püüdis Bahreinis Rosbergist mööduda, ent viimane sõitis sisekurvi ja takistas Hamiltoni. Seejärel möödus Hamilton sakslasest, kasutades selleks turvaala. «Et mõlemad pääsesid karistuseta, jääb arusaamatuks, mis on lubatud ja mis mitte,» lisas Button.

Red Bulli rooli keerav Mark Webber on Buttoniga sama meelt. «Mind üllatas, et Hamilton pääses puhta nahaga,» ütles Webber.

Rosberg sattus Bahreinis sarnasesse olukorda ka Ferrari piloodi Fernando Alonsoga, kes juhtunu üle samuti pahameelt avaldas. «See jätab mulje, nagu lubataks kaassõitjaid rajalt välja pressida ja möödumisel turvaala kasutada,» kommenteeris Alonso.

Vormel-1 reeglid ei luba möödumisel turvaala kasutada, ent enda positsiooni kaitsmise puhul on reeglid mitmeti mõistetavad.

Sõitjad arutavad esilekerkinud probleemi Hispaania GP peakorraldaja Charlie Whitinuga reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles