USA oli jäähoki MMil püstihädas Kasahstaniga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstan osutas USA-le visa vastupanu, langedes alles lisaajal.
Kasahstan osutas USA-le visa vastupanu, langedes alles lisaajal. Foto: SCANPIX

Soomes ja Rootsis toimuval jäähoki MMil oli USA koondis lähedal šokk-kaotusele, kui Kasahstan suudeti alistada alles lisaajal.

Kasahstan hoidis ameeriklasi avakolmandikul nullil, ent teisel kolmandikul suutis J.T. Brown viimaks skoori avada. Neli minutit hiljem oli kasahhidel aga kasutada arvuline ülekaal ning Konstantin Puškarjov saatis litri väravasse.

Viimast kolmandikku oli mängitud viis minutit, kui Justin Faulk jälle USA ette viis. Kasahstan ei andnud aga alla - mängida jäi aga neli minutit, kui Talgat Zhailauov uuesti viigistas.

Esimesel lisaajal päästis Faulk ameeriklased siiski piinlikkusest - 22 sekundit enne lisaaja lõppu tõi Carolina Hurricanesi kaitsja vise tabloole numbrid 3:2.

USA-l on nüüd tabelis 10 punkti, mis annab enne tänaõhtuseid mänge H-grupis teise koha. Liider Soome ja kolmandal kohal olev Kanada kohtuvad täna omavahel.

S-grupis sai suure võidu Tšehhimaa, kes alistas 6:0 Itaalia. Kaks väravat sai kirja Petr Caslava, ühe Petr Nedved, Jiri Novotny, Ales Hesky ja Martin Erat.

Tšehhi hoiab grupis 11 punktiga kolmandat kohta täiseduga jätkavate Rootsi ja Venemaa järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles