Euroliiga teine finalist on Pireuse Olympiakos

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassilis Spanoulis (palliga) kerkis Euroliiga poolfinaalis Barcelona vastu Olympiakose parimaks.
Vassilis Spanoulis (palliga) kerkis Euroliiga poolfinaalis Barcelona vastu Olympiakose parimaks. Foto: SCANPIX

Tänavuses korvpalli Euroliiga finaalmängus kohtuvad Moskva CSKA ja Pireuse Olympiakos. Kui CSKA alistas 66:64 Ateena Panathinaikose, siis Olympiakos sai sama pingelises mängus 68:64 jagu Barcelonast.

Olympiakosele tõi võidu Richard Dorsey korv 16,4 sekundit enne mängu lõppu. Dorsey eksis seejärel vabaviskel, ent Barcelona poolel ei tabanud Boniface Ndong. Kostas Papanikolau kaks möödaläinud vabaviset jätsid Barcelonale veel väikese lootuse, ent Pete Mickaeli kolmene ei tabanud samuti.

Võitjate parim oli 21 punkti visanud ja viis korvisöötu andnud Vassilis Spanoulis. Georgios Printezis lisas 14 punkti. Barcelona kasuks tõi Juan Carlos Navarro 18 punkti, Ndong lisas 10 silma.

«Alistasime Euroliiga parima meeskonna,» ütles Olympiakose peatreener Dusan Ivkovic pärast võitu. «Mängisime erakordselt heatasemelist kaitset. Selle meeskonna üks eelis on energia. Finaal tuleb raske, sest puhkuseks on niivõrd vähe aega.»

«Kaotasime CSKA-le põhihooajal kaks korda, kuid me ei kavatse alla anda. Näitasime juba, et suudame ükskõik millisest meeskonnast jagu saada,» sõnas Kreeka klubi ääremängija Kyle Hines. «Kõik pidasid meid hooaja algusest peale autsaideriks,» lisas Printezis. «Kuid me oleme lihtsalt kogu aeg rabanud tööd teha. See on kõige tähtsam – me ei tunne mingit pinget, naudime vaid mängu ja kui suudame nii jätkata, siis ka võidame.»

CSKA peatreeneri Jonas Kazlauskase meelest ei suutnud tema mängijad oma närve kontrollida. «Meil on väga andekas meeskond, kuid oleme esimest hooaega koos. Surve on meeletu. CSKA peab alati võitma. Ja Panathinaikos on väga pikalt kokku mänginud meeskond – treener on sama, paljud mängijad samuti. Neil on tähtsate olukordade lahendamise kogemus,» lausus leedulasest juhendaja.

Närvide mängu tunnistas ka lõpusekunditel kaks vabaviset mööda visanud Milos Teodosic. «Olin kindel, et taban mõlemad visked ning pärast eksimist oli mu maailm kokku varisemas. Viimasel kaheksal sekundil palvetasin lihtsalt pingil, et me suudaks Panathinaikose vastu kaitses tugevad olla. Lõpuks oli meil lihtsalt õnne. Alustasime halvasti, oleksime mängu otsekui liiga kergelt võtnud. Põhjus on ilmselt selles, et enamikul mängijatel pole Euroliiga finaalides mängimise kogemust,» sõnas serblane.

Euroliga finaalmäng peetakse pühapäeval kell 21. Kolm tundi varem toimub pronksikohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles