LeBron James kerkis taas põhiturniiri kuningaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James.
LeBron James. Foto: SCANPIX

NBA põhiturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti aastase vahe järel taas LeBron James. Miami Heati ääremängijale on see kolmas MVP auhind.

Lõppenud põhihooajal viskas James mänguga keskmiselt 27,1 punkti, võttis 7,9 lauapalli ja andis 6,2 resultatiivset söötu. Lisaks tegi ta keskmiselt 1,9 vaheltlõiget ning tabas viskeid 53-protsendilise täpsusega.

James valiti parimaks ka 2009. ja 2010. aastal Cleveland Cavaliersi eest mängides, kuid mullu pidi ta tiitli loovutama Chicago Bullsi mängujuhile Derrick Rose’ile. Kolme auhinnaga jääb James maha vaid sellistest NBA suurnimedest nagu kuuekordne võitja Kareem Abdul-Jabbar, viis korda MVP-ks tunnistatud Michael Jordan ja Bill Russell ning neljakordne parim Wilt Chamberlain.

«Mind huvitab vaid meeskond ja lapsest peale õpetati mulle, et see on kõige tähtsam,» ütles James ise AP-le. «Kui korvpalli mängimisega alustasin, siis oli meie meeskond löömatu. Võitsime meistritiitli ning treener Frank Walker seenior andis kõikidele mängijatele kõige väärtuslikuma mehe auhinna. Sel hetkel teadsin, et tahan sama teha. Tahan näha, kuidas mu meeskonnakaaslased samuti tunnustust saavad,» lausus ta.

Pärast hooaega 1982-83 on tänavu esimene kord, kui auhinna võidab mängija, kelle meeskond on kogunud põhiturniiril alla 50 võidu. Tõsi, palgavaidluste tõttu oli tänavune hooaeg tavapärasest 16 mängu võrra lühem, ent ida-ja läänekonverentsi võitjad Chicago Bulls ja San Antonio Spurs suutsid siiski 50 võitu kokku saada.

Parima mängija valimise ametlikud tulemused tehakse ametlikult teatavaks täna õhtul. James saab auhinna kätte pühapäeval enne Miami teise ringi avakohtumist Indiana Pacersiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles