Kanada purustas MMil Kasahstani ja tagas edasipääsu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada sai Kasahstanist jagu koguni 8:0.
Kanada sai Kasahstanist jagu koguni 8:0. Foto: SCANPIX

Jäähoki MMil sai Kanada 8:0 jagu Kasahstanist ja Rootsi alistas 4:0 Itaalia ning mõlemad tagasid endale sellega pääsu veerandfinaali. Viimased veerandfinaalkohad on veel mõlemas grupis lahtised.

Esimesel kolmandikul suutsid kasahhid Kanada vastu mängu võrdsena hoida ning Dion Phaneufil õnnestus vaid korra arvulisest ülekaalust litter väravasse saata. Teisel kolmandikul said tabamuse kirja Corey Perry ja Alexandre Burrows, kuid täielikult lagunes Kasahstani mäng viimasel kolmandikul, kui Kanadal lasti 50 sekundiga visata koguni kolm väravat – litri saatsid võrku Evander Kane, John Tavares ja Teddy Purcell.

Viimasel kolmandikul lisasid Phaneuf ja Ryan Nugent-Hopkins veel kaks väravat. Nii Duncan Keith kui ka Ryan Getzlaf said kirja kolm söödupunkti. Kõik 24 pealeviset tõrjunud Devan Dubnyk tegi MMil oma esimese nullimängu.

«Meil polnud meeskonnas mitte mingit emotsiooni, nii et see oli raske mäng – mõlema meeskonna poolt kehv esitus,» oli kaotajate ründaja Konstantin Puškarjov kriitiline. «Kanadalased isegi ei üritanud ja meie ei teinud üldse mitte midagi, me ei saanud isegi väravat kirja. Me polnud vaimselt piisavalt tugevad.»

H-grupis 16 punktiga esikohta hoidval Kanadal on nüüd ees kaks puhkepäeva, enne kui alagrupivooru viimases mängus kohtutakse Valgevenega. Kasahhid lõpetavad turniiri esmaspäeval Soome vastu.

Samas alagrupis pidasid kõva lahingu neljanda koha lootusi hellitavad Prantsusmaa ja Šveits. Prantslased võitsid 4:2 ja nüüd on mõlemal meeskonnal 6 punkti, ent 9 punktiga neljandat kohta hoidvate slovakkide püüdmine on raske.

Edasipääsu kindlustas ka Rootsi, kes sai 4:0 jagu Itaaliast. Rootslaste väravad viskasid Marcus Kruger, Niklas Kronwall, Erik Karlsson ja Gabriel Landeskog. Väljakuperemeestel on nüüd S-grupis 15 punkti nagu ka Venemaal, ent viimastel on mäng vähem peetud. Teises sama grupi kohtumises sai Saksamaa 2:1 jagu Taanist ja omab veel samuti lootusi veerandfinaali jõuda. Võiduvärava viskas viimase kolmandiku keskel Philip Gogulla. Sakslased on hetkel küll kuue punktiga grupis kuuendad, ent neljandal kohal oleval Norral on vaid punkt rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles