Taas treeniv Taaramäe: olin nagu vanglast välja saanud!

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Pisut vähem kui kuu aega tagasi kukkudes käeluu murdnud profirattur Rein Taaramäe paraneb jõudsalt ning teeb trenni Sierra Nevada kõrgmägedes. Oma blogis võrdleb Taaramäe haiglast pääsemist vanglast vabanemisega.

«Esimesed kaks päeva tiirutasin keskuse staadionil, et vältida lenksuga manööverdamist ja krobelist teed ning auke, mis võivad rattasõidul ette tulla Esimene päev 80 ringi, teine päev 160 ringi. Kahe päevaga arenesid käelihased ja lenksu pööramiseks vajalik funktsionaalsus piisavalt ja 10. mail sain lõpuks ometi maanteele (treenides kasutan siiski küünarnukki toestavat instrumenti).

Juba staadionil tiirutamine oli jubedalt kaif, kuid maanteele minek pani südame sees põrisema. Olin kui kriminaal, kes just vanglast välja saanud! Kohe esimene päev sai 4 h siin mägedes maha vuratud ning eile (üleeile – toim.) põristasin lausa 6 h.»

Taaramäe peab siiski veel ettevaatlik olema, sest murtud luu pole kokku kasvanud. «2. mail sai käest uus pilt tehtud ning arst võttis selle kokku sõnadega: «Kõik sujub, midagi nihkunud pole ning luu kasvab tagasi endiseks.» Kuid täielikult kindel võin oma käes olla alles kuue nädala möödudes ehk siis täpselt Estonian Cycling Weekendiks, kuhu ma kindlasti osalema tulen!» lubab Taaramäe.

Hetkel treenib eestlane veel mõned päevad Sierra Nevada mäestikus, et siis nädalaks koos meeskonnaga Prantsusmaale siirduda. Hotelliks olevat spordikeskust kiidab Taaramäe taevani. «Hispaania tippsportlastele on päeva hind vaid 23 eurot (isegi kodus maksaks päev rohkem, sest hinna sees on kolm toidukorda, internet ja kõik, mis keskusega kaasneb). Muude maade sportlastele on päeva hind 80 eurot. Toakaaslaseks on hispaanlasest tiimikaaslane Luis Mate Mardones, kellega teeme koos trenni ja pulli.

Tänu Luisile sain minagi 23-eurose päevapaketi, kuid Cofidise meeskonna bossidele meeldis see idee niivõrd, et otsustasid selle laagri meie eest kinni plekkida. Me pole siin ainukesed jalgratturid. Siinseid häid tingimusi kasutavad aasta läbi just kõige enam profijalgratturid. Hetkel valmistuvad siin Prantsumaa tuuriks veel lisaks meile Rabobanki, Radioshacki, Movistari ning Lotto Belisoli ratturid,» kirjutab Taaramäe, lubades ühtlasi koos meeskonnaga startida 25.-27. mail toimuval Estonian Cycling Weekendil.

«Eestis startivad mehed: Damien Monier, Florent Barle, Yohan Bagot, Jean Eude Demaret, Luis Mate Mardones ning samuti kustutan kõik kahtlused, nagu minu osalemine oleks küsimärgi all. Niisiis ka mina tulen sõitma ja tahan võita! Kaua ma ikka seal top10-meest mängin. 2009. aastal olin 8., 2011. aastal 5. Nüüd oleks aeg esimest kohta rünnata,» ütleb Taaramäe.

Loe Rein Taaramäe täispikka postitust Paf.com blogis siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles