Mustanahaline mees küttis Libereci murdmaarajal kirgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philip Boit
Philip Boit Foto: Internet

Kuigi tänase Libereci MMi kvalifikatsioonivõistluse võitis kindlalt 21-aastane hiinlane Xu Wenlong, ei pälvinud ta pooltki sellist tähelepanu nagu 51. koha saanud keenialane Philip Boit.

Meedia esindajad jooksid hiinlasest silmagi pilgutamata mööda ning suunasid diktofonid keenialase nina ette: «Kuidas rada oli? Kas ilmaolud olid teile sobivad? Kas jäite sõiduga rahule?» tulistasid nad justkui küllusesarvest.

Boit võttis vastamiseks aega. Ta kogus end, nuuskas nina ja vastas ükshaaval: «Rada oli minu jaoks väga raske, olen tänavu vaid kuu aega harjutada saanud. Ilm oli veelgi keerulisem – tugev tuul ja pidev lumesadu. Aga oma sõiduga jäin ma väga rahule.»

Kümme aastat tagasi Nagano olümpiamängudel lõpetas Boit 10 kilomeetri sõidu kindlalt viimasena, Salt Lake City olümpial sai ta aga 77 sõitja seas juba 66. koha. Vancouveris tahab ta jõuda veelgi parema tulemuseni.

Alates 2008. aasta detsembrist treenib ta Soomes Vuokattis, kus on tema sõnul ideaalsed lumeolud. Pärast seda loodab Vancouveris aga elu parimat sõitu näidata, sest see jääb tema viimaseks olümpiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles