Noor väravavaht tõi Serviti mängu tagasi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti väravasuul tegi tugeva esituse 20-aastane Deniss Lõokene.
Põlva Serviti väravasuul tegi tugeva esituse 20-aastane Deniss Lõokene. Foto: Margus Ansu

Põlva Serviti käsipalliklubi esiväravavaht Eston Varusk tegi kolmandas finaalmängus HC Kehraga ennastsalgava sammu, lastes pärast untsu läinud algust enda asemel väravapostide vahele 20-aastase Deniss Lõokese.



«Üsna mängu alguses Varusk sisuliselt vahetas ennast ise välja, nägi, et pole hea päev, ja lasi nooremal mehel proovida,» tunnustas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Deniss oli heal tasemel ja tegi väga tugeva esituse, kindlasti hoidis väravavaht meid mängus.»

Viimasest viiest Eesti meistritiitlist neli võitnud Serviti jäi algul 1:6 kaotusseisu, kuid poolajale mindi juba Põlva 11:9 juhtimisel. «Meil polnud ju midagi kaotada, seeria 0:2 seisust on ainult võita,» mõtiskles Musting. «Mängudistsipliini saime juba teises kohtumises paika, aga nüüd tootsime vähem praaki. Lisaks saime esimest korda meeskondliku kaitse täielikult seisma ja saime hakkama ka kaks-kahe-vastu olukordades, kust Kehra eelmises mängus sai väga palju väravaid.»

Kehra juhendaja Jüri Lepp ei salanud, et kiire algedu võis meestel mõtted juba medalitele viia. «Läksime väga hästi ette, aga siis saime lihtsaid kaheminutilisi karistusi ja see lõi natuke rütmi sassi, lisaks oli realiseerimisega suur probleem, eks meeskonnas tekkisid juba natuke pinged,» arutles Lepp. «Mingil hetkel tundus, et kõik läheb hästi, aga pidur tuli peale. Eks kui oled 6:1 ees, on inimlik, et hakkad mõtlema, et asi on võib-olla tehtud, aga selleks oli ikka liiga vara.»

Teisel poolajal oli kodupubliku ees mänginud Serviti selgelt domineerivam, ometi lasti 19:15 edul sulada. «Andsime initsiatiivi käest, see oli kurjast,» nentis Musting.

Siis aga kerkis Serviti kangelaseks Lõokene, kes tõrjus viis sekundit enne normaalaja lõppu Risto Lepa viske. «See oli üks-ühele olukord, kuue meetri pealt, päris valus moment,» meenutas Musting. «Kahtlemata oli see murdekoht ja me jäime ellu. Kui Kehra oleks selle ära realiseerinud, olnuks initsiatiiv ilmselt juba nende käes.»

«Tulime ilusti 15:19 kaotusseisust tagasi, palju puudu polnud, et oleks viigi kätte saanud,» tõdes ka Lepp. «Pinget oli kogu raha eest.»

Kolme võiduni peetav finaalseeria jätkub kolmapäeval Kehras. «Teine ja kolmas mäng on väga võrdsed olnud, raske öelda, kes neljandale mängule favoriidina läheb,» arvas Musting. «Kehrat aitab kindlasti kodusaal, aga me teeme kõik selleks, et seeria jätkuks.»

Lepp tunnistas, et kahtlemata on soov kodus hooajale punkt panna. «Oleme sel hooajal ilusti mänginud, loodame, et oleme kolmapäeval hoopis teisest puust, kui olime nüüd,» sõnas ta. «Analüüsime, mõtleme ja töötame rahulikult viimase mängu läbi. Muidugi on soov võita, aga anname endale aru, et vastane on tugev.»

Eile peeti ka pronksiseeria otsustav mäng, kus Viljandi HC alistas lisaajal 30:25 HC Viimsi/Tööriistamarketi ja võitis seeria 2:1. Viljandi poolelt oli resultatiivseim üheksa väravat visanud Ott Varik.

KÄSIPALL
Finaalseeria 3. mäng

Põlva Serviti – HC Kehra 21:20 (11:9)
Serviti: Janis Selge 7, Hardi Kuimets 3, Roman Ayzatullov 3, Mario Karuse 3, Raido Peedomaa 2, Jevgeni Kravchenko 2, Pavel Turajev 1.
Kehra: Uku-Tanel Laast 6, Kaspar Lees 5, Risto Lepp 3, Marko Slastinovski 3, Jorma Käsper 2, Armi Pärt 1.
Kehra juhib seeriat 2:1.
Pronksiseeria 3. mäng
Viljandi HC – HC Viimsi/Tööriistamarket 30:25
Viljandi võitis seeria 2:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles