Legendaarne ManU ja Reali väravakütt lõpetas karjääri

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy Foto: SCANPIX

Endine Manchester Unitedi ja Madridi Reali väravakütt Ruud van Nistelrooy teatas, et ta paneb profisportlase karjäärile punkti.

35-aastane ründaja esindas sel hooajal Malaga meeskonda ning aitas klubi Hispaania liigas neljandale kohale, kirjutab Eurosport.

«Eilne kohtumine oli professionaalse jalgpallurina minu jaoks viimane. Tahtsin mängida veel Meistrite liigas, kuid tunnen, et on aeg lahkuda. Füüsilises mõttes on minu jaoks piir kätte tulnud ja ma ei suuda endast enam maksimumi anda,» sõnas van Nistelrooy.

Hollandlane lõi Hispaania liigas sel hooajal vaid neli väravat, kuid vaatamata sellele kindlustas Malaga esmakordselt pääsme Meistrite liigasse.

ManU ridades pidas ta Inglismaa kõrgliigas 150 kohtumist ning lõi selle aja jooksul 95 väravat, Reali särgis käis ta Hispaania liigas väljakul 68 korda ja lõi 46 väravat. Inglismaa meistriks krooniti hollandlane hooajal 2002/03 ning Hispaania meistriks hooaegadel 2006/07 ja 2007/08.

Lisaks ManU-le, Realile ja Malagale esindas ta veel Den Boschi, Heerenveeni, PSV Eindhoveni ja SV Hamburgeri ridasid.

Hollandi koondises pidas van Nistelrooy 70 kohtumist ning lõi selle aja jooksul 35 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles