Gary Neville asub Inglismaa koondise treeneriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Neville
Gary Neville Foto: SCANPIX

Endine Manchester Unitedi jalgpallur Gary Neville sõlmis nelja-aastase lepingu Inglismaa jalgpalliliiduga, asudes tööle rahvuskoondise abitreenerina.

Neville liitub Inglismaa koondise värske peatreeneri Roy Hodgsoni meeskonnaga otsekohe, et valmistuda 8. juunil algavaks EM-finaalturniiriks. «Roy palve rahvusmeeskonnaga töötada on mulle au, ent lisaks ka väga eriline hetk,» sõnas Neville Sportsmailile. «Ma ei kõhelnud tema pakkumist vastu võttes hetkegi ning ootan juba pikisilmi võimalust Roy ja kogu meeskonnaga EMil ning kahel järgmisel turniiril töötada.»

Lisaks Neville’ile abistavad Hodgsonit Ray Lewington ning väravavahtide juhendajad Ray Clemence ja Dave Watson. «Gary on Manchester Unitedi ja Inglismaa koondise eest mängides uskumatult palju saavutanud,» sõnas Hodgson. «Ta on omandanud vajaliku treenerilitsentsi ja mängijad austavad teda tohutult, sest tal on niivõrd suur kogemustepagas.»

Hodgson ütles enda sõnul juba esimestel jalgpalliliiduga peetud läbirääkimistel, et soovib Neville’i oma meeskonda. «Minu meelest on väga tähtis, et meil on noorem treener, kes saab mängijatega hästi läbi ja on rahvusvahelisel tasemel väga kogenud. Ta on Inglismaad esindanud viiel finaalturniiril ja tal on seega hindamatud kogemused,» lausus Hodgson.

Poolteist aastat tagasi jalgpallurikarjäärile punkti pannud Neville töötas viimasel aastal telekommentaatorina ning jätkab vastavalt töölepingule selles ametis edaspidigi. Samuti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles