Eesti päritolu hokimees siirdub NHLi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Komarov.
Leo Komarov. Foto: SCANPIX

Eesti päritolu jäähokimängija Leo Komarov, kes tuli tänavu Moskva Dinamoga KHLi hokiliiga võitjaks, siirdub uueks hooajaks ookeani taha profiliigasse NHL.

25-aastase Komarovi mängijaõigused kuuluvad juba alates 2006. aastast Toronto Maple Leafsile, kes valis ta draft’i kuuendas ringis ehk üldjärjestuses 180. mehena.

Dinamo kodulehele intervjuud andnud klubi peadirektor Andrei Safronov tunnistas, et klubi lubab Narvas sündinud, kuid Soome ja Vene kodakondsust omaval Komarovil ookeani taha lahkuda, kuna mees palus seda ise.

«Tegu on inimliku üksteisemõistmisega. Pärast viimast mängu (KHLi finaalseerias – toim.) tuli ta lennukis minu ja peatreener Olegs Znaroksi juurde ning ütles: Oleg Valerjevitš ja Andrei Nikolajevitš, ma olen terve elu unistanud sellest, et saaksin NHLis kas või ühe mängu mängida,» kirjeldas Safronov.

«Otsustasime, et tal on õigus. Nüüd läheb Leonid Torontosse, aga kui ta ei suuda seal novembri lõpuks põhikoosseisu murda, on tal alati Dinamosse naasmiseks uks avatud. Ent kui ta hakkama saab, oleme tema üle väga uhked,» lisas Safronov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles