Vesik püüab olümpiale pääseda uue kaaslasega

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik.
Rivo Vesik. Foto: Facebook

Seni rannavõrkpalli MK-sarjas koos Karl Jaaniga mänginud Rivo Vesik jätkab alates ülejärgmisest etapist uue paarilise Kristo Kolloga. Samuti mängivad Kais ja Kollo koos sel nädalal algaval olümpia kvalifikatsiooniturniiril Prantsusmaal Severes’is. Vesiku senine paariline Jaani läheb Prantsusmaal olümpiapääset püüdma koos Argo Arakuga.



«Meie koostöö ei andnud oodatud tulemusi ja seetõttu otsustasime olümpiatsükli eel paarilisi vahetada,» kommenteeris Vesik. «Tegime küll aeg-ajalt häid esitusi, ent tihti lagunes mäng täiesti koost. Areng, mida lootsin, jäi tulemata.»

Praegu on Vesik ja Jaani MK-sarja põhjal koostatud olümpia edetabelis 47. kohal, mis tähendab, et 16 parema sekka jõudmiseks on säilinud vaid teoreetiline võimalus.

Järgmisel MK-etapil Prahas mängib Vesik veel koos Jaaniga, ent alates juunis Moskvas peetavast osavõistlusest juba koos Kolloga. Rannavõrkpalli meeskonna treener Kristjan Kais kinnitas, et mängijate vahetus tehti pikema perspektiiviga. «See otsus on pigem tehtud jäädavalt, eks paistab, kuidas uued paarid töötama hakkavad ja kas ka tulemusi toovad,» ütles Kais.

Eesti konkureerib kontinentaalkarikasarjas, kus olümpiapileteid jagatakse, Taani, Poola, Hispaania, Suur­britannia, Prantsusmaa, Serbia ja Rootsiga. «Võimalusi hindan üsna reaalseks, Hispaaniat ja Poolat ei esinda nende esipaar ja ülejäänud vastased on kõik võidetavad,» oli Vesik lootusrikas.

Juuni lõpus peetavasse finaali pääsevad mõlema alagrupi võitjad ja 19. juuni seisuga kõrgemal edetabelikohal olev teise koha riik. Finaalturniiri võitja kindlustab oma riigile ühe koha pääsme Londoni olümpiamängudele, teise koha saanud riik pääseb kontinentidevahelisele finaalturniirile, kus jagatakse viimased kaks olümpiakohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles