Piiroja pausist: eks hakkan kalal käima

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja (vasakul) ei saa eelseisvates kohtumistes Eesti koondist aidata ja peab keskenduma hoopis puhkamisele.
Raio Piiroja (vasakul) ei saa eelseisvates kohtumistes Eesti koondist aidata ja peab keskenduma hoopis puhkamisele. Foto: Liis Treimann

Viimastel aastatel vigastustega heidelnud Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja sai taas trauma ning on edasise karjääri huvides sunnitud aja maha võtma. Seega tuleb eestlastel eelseisvates sõprusmatšides ja Balti turniiril hakkama saada võistkonna ühe tugitalata.



Eile Hollandis uuringutel käinud keskkaitsjal avastati parema jala säärel kahes kohas lihaskiudude rebend. «Vahepeal tundus, et jalg hakkab juba paremaks minema, kuid eelmise nädala lõpus oli jälle kehvem. Täna (eile – toim) proovisin uuesti trenni teha ning siis oli juba veel hullem ja seejärel saadeti mind uuringutele,» rääkis Piiroja.

Vigastused on keskkaitsjat jälitanud alates 2010. aasta detsembrist, kui ta käis sportlase songa operatsioonil. Alates sügisest on Piiroja enamasti saanud mängida vaid koos Eesti koondisega ning seejärel on tal olnud probleeme traumadega. «Viimase kuue kuu jooksul on see kolmas lihas, mida olen vigastanud, ja lisaks siia juurde veel põlvetrauma. Keha ei taastu praeguses olukorras enam ära,» lisas Piiroja. «Nüüd tuleb kõik välja ravida ja ka peale puhata. Kuskil peab muudatuse tegema. Eestisse tulles istun Kaspar Rõivassepa ja Gunnar Männikuga maha ning arutame minu olukorda. Võib-olla tuleb ka toitumises midagi muuta.»

Ka Eesti jalgpallikoondise arst Rõivassepp on veendunud, et tulevikku vaadates on keskkaitsjal praegu mõistlik aeg maha võtta, kuna vaid niimoodi saab ta sportlasteed jätkata.   

«Tal on kaks viimast aastat kulgenud peamiselt vigastuste tähe all. Praeguses seisus oleks reaalne ta üles turgutada (5. juunil toimuvaks kohtumiseks Prantsusmaaga – toim), kuid edasist karjääri silmas pidades ei ole see mõttekas,» märkis Rõivassepp. «Praeguses seisus tuleb tal nüüd kolm kuni neli nädalat lihtsalt puhata ja siis tuleks üks kuu rahulikult põhja laduda ja alles seejärel võiks alustada tõsisemate treeningutega. Piirojal ei ole praegu sellist probleemi, mida ei saaks välja ravida. Kui targalt tegutseda, siis saab kõik korda ning puhkus on hetkel õige tee.»

Vitessel seisab pühapäeval ees hooaja viimane kohtumine ning seejärel saab Piiroja tulla Eestisse. Kompromissitu võitlejana tuntud eestlane tunnistas, et aja mahavõtmisega ei tohiks tal raskusi tulla – tegevust kodumaal juba jätkub. «Eks hakkan Pärnus kalal käima, mul ei ole kaheksa-üheksa aastat suvel puhkust olnud ja igav kindlasti ei hakka. Loodetavasti tulevad ka ilusad ilmad,» lisas Piiroja.

Aastaid Eesti koondises kaptenipaela kandnud keskkaitsja on veendunud, et eelseisvas viies mängus saab tema koht väärikalt täidetud. «Ilmselt saab (Konstantin) Vassiljev kaptenipaela, kuid see on peatreeneri otsus. Häid kandidaate on meil ju veel – ka (Sergei) Pareiko ja (Ragnar) Klavan võivad seda rolli täita,» märkis Piir­oja. «Tulen kindlasti koondise esimesele kogunemisele, ütlen mängijatele ka tere.»

Rõivassepp avaldas samal ajal lootust, et puusavigastusega kimpus olev Martin Vunk saab eelseisvates kohtumistes siiski osaleda. «Operatsiooni ta ei vaja ning ravi on nüüd ka tulemusi andnud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles