Zopp jäi napilt Wimbledoni põhitabelist välja

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp
Jürgen Zopp Foto: Joosep Martinson/SMPimages

Eile avaldatud tennise maailma edetabelite põhjal läks lukku ka esialgne nimekiri Wimbledoni põhiturniirile pääsejatest. Eesti esireket Jürgen Zopp langes koha võrra, 107. positsioonile, otsepääsust põhitabelisse jäi teda lahutama vaid kolm kohta.



Kuigi ametlikku nimekirja pole veel avalikustatud, kinnitati Postimehele Inglismaa tenniseliidust (All England Lawn Tennis Club), et otsepääsu sai 104 meest, kaheksa saavad vabapääsme ning 16 tulevad kvalifikatsioonist.

24-aastase Zopi jaoks oli suure tähtsusega eelmisel nädalal Ateenas peetud ATP Challengeri veerandfinaal, kus ta kaotas 3:6, 4:6 belglasele Ruben Bemelmansile, seejuures juhtis ta avasetis 3:2 ja 30:0. «Kuidagi järsult lihtsalt lagunesin ära. Teadsin, et see on tähtis mäng, aga enda arvates ma väljakul olles selle peale ei mõelnud,» meenutas Zopp. «Eks ma ikka natuke olen enda peale vihane, sest võitnuks ma selle mängu, oleksin muretult Wimbledoni põhitabelis.»

Väike võimalus veel jääb

Tegelikult on võimalik, et seni alati kvalifikatsioonist alustanud Zopp siiski pääseb Wimbledonis otse põhiturniirile, aga selleks peab vähemalt kolm mängijat vigastuse tõttu eest ära kukkuma. Näiteks pole teada, kas edetabelis viiendalt 56. kohale langenud Robin Söderling on Wimbledoni ajaks vormis, nimelt pole ta mullu juunist mononukleoosi tõttu võistelnud. «Enam ei sõltu midagi minust, nüüd pean ootama,» nentis Zopp. «Muidugi oleks kahju, kui nüüd peaksingi välja jääma, aga pean plaanid tegema niimoodi, et oleksin valmis kvalifikatsiooni mängima.»

Heas hoos eestlane

Zopp oli vahepeal vigastuse tõttu ligi kuu aega väljakutelt eemal ning seetõttu ei osanud ta esialgu loota, et tal tekib võimalus otse põhiturniirile viivale kohale tõusta. Pausilt naastes on aga Zopp olnud väga heas hoos – esmalt läbis ta Bukarestis ATP turniiril valikvõistluse ja teenis põhiturniiril karjääri esimese võidu, seejärel jõudis ta Tunise ATP Challengeril poolfinaali ning Ateena Challengeril veerandfinaali.

«Vaatasin, et ka eelmisel aastal läks Wimbledoni nimekiri lukku 104. positsioonil, aga lõpuks pääses viimasena sisse 106. mees,» lausus Zopp. «Samas, see ei näita midagi, võinuks ka nii minna, et 110. mees pääseb samuti sisse, samamoodi võib sel aastal jäädagi 104. koha peale.»

Täna alustab Zopp mängimist 85 000 euro suuruse auhinnafondiga ATP Challengeril Bordeaux’s, kus tema esimeseks vastaseks on hispaanlane Ruben Ramirez Hidalgo (ATP 73.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles