Naisrannavõrkpallurid alustavad olümpiakvalifikatsiooni mänge Šveitsis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polina Bratuhhina
Polina Bratuhhina Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Eesti rannavollenaiskond koosseisus Natalja Bratuhhina - Polina Bratuhhina ning Anu Ennok - Mari-Liis Graumann osaleb 17.-19. mail Zugis ja Lucerne'is toimuval olümpiakvalifikatsiooniturniiril.

Kuu aega Prantsusmaal turniiriks valmistunud eestlannadega ühte poolfinaalgruppi kuuluvad veel Kreeka, Itaalia, Poola, Läti, Tšehhi, Rootsi ja Norra naiskonnad, vahendab volley.ee.

Kontinentaalkarikasarja finaal toimub 22.-24. juunil Moskvas, lisaks korraldajatele on pääsu finaali lunastanud tsooniturniiride parimad Austria, Saksamaa, Holland ja Šveits. Kolm vaba kohta jagatakse kahele poolfinaalgrupi parimale ning 19. juuni seisuga kõrgemat reitingut omavale teise koha saavutanud riigile.

Kontinendi finaalturniiri võitja kindlustab oma riigile ühe koha pääsme Londoni olümpiamängudele, teise koha saanud riik pääseb kontinentidevahelisele finaalturniirile, kus mängitakse välja viimased kaks olümpiakohta.

Kontinentaalkarikasari on ainus võimalus Eesti naistele pääsuks Londonisse, sest õed Bratuhhinad on meie parimatena hetkeseisuga Swatch World Tour võistluste alusel koostatud olümpia edetabelis 178 punktiga 97. kohal, kui viimast olümpiakohta hoiavad 2980 punktiga kreeklannad Vasiliki Arvaniti ja Maria Tsiartsiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles