Rodriguez tõusis Giro üldliidriks, Kangert oli täna 99.

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaquin Rodriguez tõusis Giro üldliidriks.
Joaquin Rodriguez tõusis Giro üldliidriks. Foto: SCANPIX

Itaalia velotuuri täna sõidetud 10. etapi võitis suurfavoriit Joaquin Rodriguez (Katjusha), kes tõusis ka tuuri üldliidriks. Tanel Kangert (Astana) sai etapil 99. koha.

Lühikese, kuid terava lõputõusu alguseks olid kõik jooksikud püütud. Lõpukiirenduses ei olnud ootuspäraselt vastast Rodriguezele, teisena lõpetas etapi poolakas Bartosz Huzarski (NetAPP) ja kolmas oli Movistari rattur Giovanni Visconti. Nemad kaotasid võitjale kahe sekundiga ning järgmine grupp kuue sekundiga. Kangert ületas lõpujoone grupis, mis kaotas võitjale 3.55, vahendab Rattaprofid.ee.

Kokkuvõttes sai Rodriguez mööda täna roosas liidrisärgis sõitnud Kanada ratturist Ryder Hesjedalist (Garmin-Barracuda). Kolmas-neljas on Astana duo Paolo Tiralongo ja Roman Kreuziger. Kangert on 57. kohal, kaotades liidrile 13.06. Noorte ratturite arvestuses on Kangert jätkuval 9. kohal.

Itaalia velotuuri homne etapp kulgeb küll võrdlemisi tasasel maal, kuid sellel on pikkust koguni 255 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles