Laanmäe viskas kehva hoojooksu pealt olümpianormi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe viskas heitjate seeriavõistluse avaetapil Kadriorus kehva hoojooksu pealt olümpianormi.
Tanel Laanmäe viskas heitjate seeriavõistluse avaetapil Kadriorus kehva hoojooksu pealt olümpianormi. Foto: Liis Treimann

Eile toimunud heitjate seeriavõistluse avaetapil täitis Tanel Laanmäe odaviskes neljanda eestlasena olümpiamängude B-normi. Laanmäe võidutulemuseks jäi 79.82.



«Ka A-normi (82 meetrit) täitmine ei tohiks mingi probleem olla,» oli Laanmäe oma võimetes kindel. Praeguseks on odameestest üle olümpia B-normi (79.50) ja üle EM-normi (79.30) visanud veel Risto Mätas, Mihkel Kukk ja Marko Jänes. Heitealade vanemtreeneri Ants Kiisa sõnul arvestab kergejõustikuliit aga vaid sellel aastal saavutatud tulemusi ning tegelikult on ainus normitäitja Laanmäe.

Kiisa selgitas, et kui EM-normi või olümpia B-normi täitjaid peaks tulema rohkem, kui on kohti, siis korraldatakse katsevõistlused. EMile saab sõita maksimaalselt kolm normi täitnud eestlast.

Laanmäe, kelle isiklik rekord 81.96 pärineb aastast 2009, on viimastel hooaegadel kimpus olnud vigastustega. Eelmisel talvel tegi ta kolmekuulise treeningpausi. «Selle aasta eesmärk on terve püsida,» arutles Laanmäe.

Mees usub, et on võimeline viskama tunduvalt kaugemale. «Hetkel on hoojooks väga toores ning sinna taha jääb kindlasti nii mõnigi meeter. Usun, et varsti tuleb võistlustel hea tulemus ära,» rääkis ta.

Eile loobus Laanmäe viimasest katsest, sest treeneriga konsulteerides selgus, et seisund ei olnud piisavalt hea. «Jalad polnud täna teravad ja ei olnud mõtet edasi võistelda,» arutles Laanmäe.

Mees on viimasel ajal treeningutel pannud rohkem rõhku visetele ning jõutreeningutega on vähem vaeva nähtud.  Laanmäe sõnul on ta muutunud liikuvamaks ja teravamaks. Mees kiitis ka koostööd treener Heino Puustega, kellega tal olevat väga hea üksteisemõistmine.

Laanmäe järel sai teise koha Mihkel Kukk 72.56-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles