Eesti mehed võitsid veerandfinaalis Serbiat, naised kaotasid Tšehhile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik.
Rivo Vesik. Foto: CEV

Prantsusmaal Sevres'is peetaval rannavõrkpalli kontinentaalkarikasarja poolfinaalturniiril mängiv Eesti meeste koondis võitis avapäeval veerandfinaalis 3:0 Serbiat ja pääses poolfinaali. Olümpiakvalifikatsiooni turniiril esindavad Eestit Rivo Vesik - Kristo Kollo ning Karl Jaani - Argo Arak.

Vesik - Kollo kaotasid veerandfinaalseeria avamängus esimese geimi, kuid suutsid seejärel pingelise mängu 2:1 (-17, 18, 13) enda kasuks kallutada. Kolmegeimilise mängu võitsid ka Arak - Jaani, kui 2:1 (15, -16, 12) mänguvõit viis Eesti koondise 2:0 juhtima. Edasipääsuks vajaliku 2:0 (10, 16) võidu tõid kolmandas mängus Vesik - Kollo. Homme mängitakse finaalkoha eest Poolaga, kes alistas 3:1 Prantsusmaa, vahendab volley.ee.

Naiste turniiril Šveitsis kaotasid eestlannad 0:3 Tšehhile ja edasi poolfinaali ei jõudnud. Õed Natalja ja Polina Bratuhhina pidid avamängus tunnistama Klapalova - Hajeckova 2:0 (11, 17) paremust. Võidupunkti ei tulnud ka teises kohtumises, kui Anu Ennok ja Mari-Liis Graumann jäid 0:2 (-16, -18) alla Kolocova - Slukovale. Seeria viimaseks jäänud mängus suutsid õed Bratuhhinad jõuda geimivõiduni, kuid 1:2 (19, -10, -7) kaotus tähendas turniiri lõppemist.

Poolfinaalist edasi 22.-24. juunil Alanyas peetavasse kontinentaalkarikasarja finaali pääsevad alagruppide võitjad (paralleelselt mängitakse kaks turniiri) ja 19. juuni seisuga kõrgemat edetabeli kohta omav teise koha riik.

Meeste kontinendi finaalturniirile on juba pääsenud korraldaja Türgi, lisaks 2011. aasta septembris peetud tsooniturniiride võitjad Austria, Saksamaa, Läti ja Holland. Kontinendi finaalturniiri võitja kindlustab oma riigile ühe koha pääsme Londoni olümpiamängudele, teise koha saanud riik pääseb kontinentidevahelisele finaalturniirile, kus mängitakse välja viimased kaks olümpiakohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles