MotoGP maailmameister Stoner teatas ootamatult karjääri lõpetamisest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Casey Stoner.
Casey Stoner. Foto: SCANPIX

Motomaailma jahmatas valitsev MotoGP maailmameister Casey Stoner, kes teatas, et loobub selle hooaja järel tippspordist.

26-aastane austraallane andis oma otsusest teada enne sel nädalavahetusel peetavat Prantsusmaa etappi toimunud pressikonverentsil. «Pärast pikka kaalumist ning perekonna ja naisega arutamist jõudsin selleni, mis on vaikselt küpsenud juba paar aastat. Tänavuse hooaja lõpul loobun võistlemisest,» ütles Stoner.

«Lõpetan karjääri ja võtan endale elus uued sihid. Olen aastaid tegelenud armastatud spordiga, mille nimel ma ise ja mu pere on niivõrd palju ohverdanud, kuid see spordiala on muutunud ja asi on jõudnud nii kaugele, et ma ei naudi seda enam,» lausus Stoner. «Mul pole enam varasemat kirge ja seetõttu on parem, kui kohe loobun.

Selle ala juures on paljud asjad mulle pettumust valmistanud ja paljud asjad rõõmu pakkunud. Õnnetuseks on see kaal kaldunud valesse suunda. Ja seetõttu ei soovi ma enam jätkata. Oleks kena, kui saaksin veel ühe aasta sõita, ent millal siis lõpp teha? Otsustasime, et jäägu kõik nii nagu on,» lõpetas Stoner.

Austraallane on maailmameistriks tulnud kahel korral – 2007. aastal võidutses ta Ducati sadulas ja teistkordselt mullu oma praeguses tiimis Repsol Hondas. MM-sarjas on ta võitnud 35 etappi. Stoneril on võimalus karjäär võidukalt lõpetada, sest hetkel juhib ta ühepunktilise eduga Yamaha sõitja Jorge Lorenzo ees ka tänavust sarja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles