Rootsi langes lõpuminutil, poolfinaal viib kokku tšehhid ja slovakid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi jäähokikoondis kukutas väljakuperemehed rootslased konkurentsist.
Tšehhi jäähokikoondis kukutas väljakuperemehed rootslased konkurentsist. Foto: SCANPIX

Kui Soome pääses kodusel jäähoki MMil poolfinaali, siis teine võõrustaja Rootsi pidi üle elama ränga pettumuse, kui veerandfinaalis tuli tunnistada Tšehhi 4:3 paremust. Võiduvärava viskas Milan Michalek vaid 29 sekundit enne mängu lõppu.

Üheks turniiri võitjasoosikuks peetud Rootsi alustas mängu hästi ja asus 7. minutil Loui Eriksson väravast ka juhtima. Avakolmandiku lõpuks oli Petr Nedvedi ja Jiri Novotny väravatest aga 2:1 ees juba Tšehhi ning teise kolmandiku keskel kasvatas Martin Erat arvulisest ülekaalust edu veelgi.

Väljakuperemehed suutsid kolmandiku viimasel minutil Henrik Zetterbergi tabamusest kaotusseisu vähendada ning viimase kolmandiku algul Jonathan Ericsson viigistas. 3:3 püsis tablool viimase mänguminutini. Siis karistas Michalek ära rootslaste eksimuse ja saatis litri Viktor Fasthi selja taha. Järelejäänud 29 sekundiga ei suutnud Rootsi enam midagi väga ohtlikku korda saata ning Tšehhi jõudis poolfinaali, kus neid ootab ees Slovakkia.

Teises laupäevases poolfinaalis kohtuvad Soome ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles