Hipodroomil võtavad teineteiselt mõõtu hobused ja hobujõud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hipodroomil teeb esimese koduse stardi ka mullune Põhjamaade meister Sten Oja.
Hipodroomil teeb esimese koduse stardi ka mullune Põhjamaade meister Sten Oja. Foto: Raigo Pajula

Sel laupäeval, 19. mail stardivad rallikrossisõitjad esmakordselt Tallinna Hipodroomil. Sõitjaid on tulemas nii Eestist, Soomest, Lätist kui ka Venemaalt.

Esimese sõidu sel hooajal Eesti MV sarjas teeb eelmise aasta Eesti ja Põhja-Euroopa meister Sten Oja. Talle pakub konkurentsi Euroopa MV kogemusega soomlast Silvo Viitaneni, kes läheb rajale Ford Fiesta Mk7-ga.

«Eesti rallikross on kogumas üha enam populaarsust. Kui seni on enamus etapid toimunud maakohtades, siis nüüd otsustas komitee läbi viia ühe kaheksast rallikrossisarja etapist just Tallinnas ja seda põhimõtteliselt kesklinnas – hipodroomil,» sõnas Eesti Rallikrossi Komitee esimees Madis Uibo.

«Rallikrossi sõidetakse antud kohas esmakordselt ja oodata on äärmiselt pinevat võistluspäeva. Kuna rallikross on n-ö staadioniala, kus mitu väga võimsat masinat on rajal korraga ja hipodroomil on võimalik saavutada autodel suur kiirus, siis on kindel, et sel korral ei tohiks ükski pealtvaataja ükskõikseks jääda. Samuti on sel korral publikule mõeldud ning kohaletulnud saavad olla tunnistajaks auto ja traavihobuse võiduajamisele. Võistluspäeva ametlik avamine algab küll kell 11, kuid neile, kes soovivad paremat vaatekohta, on väravad avatud juba kella kaheksast alates,» lisas ta. Stardinimekiri on sel korral kirju, hetkel on registreerunuid 27.

Eesti MV I etapp rallikrossis leidis aset 5. mail Missos, Võrumaal. Klassis SuperCar, kus võistlevad väga võimsad neliveolised autod, oli kohal rohkelt autosid ning lahing oli Missos Seal alanud võitlused jätkuvad usutavasti ka Tallinnas. I etapi esikoha mees Helmet Palm on öelnud, et sel hooajal ta tulemusega alla esikolmiku kindlasti leppida ei taha, seega võitlust peaks tulema küllaga.

Esiveoliste klassis Super1600 toimus rebimine esikolmikus. Reinis Nitišs, kes on ka Eesti meister 2011 klassis ERK2000, on sel hooajal klassi vahetanud ning Võrumaal ei õnnestunudki teisel kohal lõpetanud Janno Liguril ja kolmandana finišilipu saanud Arvo Kasel lätlast püüda. Kahjuks Nitišs sel laupäeval Eesti MV-l ei osale, sest mees sõidab Norrasse Põhja-Euroopa MV etapile, kuid loodetavasti on ta stardis juba 9. juunil Põltsamaal.

Rommi Pukk on Tallinnas valmis andma lahingut oma teise esikoha eest, kuid sama kohta ihkavad Kalmer Vaht ja Siim Sündema. Kindlasti saab näha, kas nooruke Marten Teppan suudab suurte meeste mängus sõna sekka öelda.

Lisaks rallikrossile saab publik kaasa elada traavijooksule, samuti on plaanis traavihobuse ja auto võiduajamine – kuidas täpselt, seda näeb juba kohapeal. Seega pannakse laupäeval hobused vastastikku hobujõududega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles