Naiste sõit tõi Jaak Maele positiivse uudise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae Libereci MMi rajal.
Jaak Mae Libereci MMi rajal. Foto: Toomas Huik

Naiste 10 km klassikasõidus eestlannade parim olnud Tatjana Mannima avaldus, et võistlusraja põhi oli tugev ja kindel, tõi naeratuse palgele eelkõige olümpiapronks Jaak Maele.

Võimsa lihaskonnaga Mae vajab just kindlat rajapõhja. Pehme rajapõhjaga pole ta võistlustel seni veel kuhugi jõudnud. «Võimas lihas vajab tugevat rajapõhja. Et oleks, kust ära tõugata,» selgitas Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver.

Mehe sõnul saavad määravaks siiski raja tingimused – ehk siis milline on ilm. Kas sajab lund? Ja kui, siis millist lund? «Tiheda lumesajuga kerkivad esile kergemad mehed. Nagu Aivar Rehemaa ja Andrus Veerpalu,» sõnas Alaver.

 Soome naiskonna peatreener rootslane Magnar Dalen teatas täna hommikul, et Libereci MMi korraldajate suutmatuse tõttu radasid ette valmistada, tuleb arvatavasti kõigil pehmel rajapinnal võistelda. Mannima lükkas selle arvamuse aga ümber: «Raja põhi oli tugev. Hea oli sõita.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles