Solvunud Beckham: kui lähen olümpiale, siis mänguoskuse tõttu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham.
David Beckham. Foto: SCANPIX

David Beckham, kes on üks soosikuid Suurbritannia jalgpalli olümpiakoondisesse pääsemisel, avaldas pahameelt selle üle, et teda tembeldatakse avalikkuses vaid publikumagnetiks, uskumata, et valiku aluseks on tema mängijaoskused.

Iga meeskond võib olümpiaturniirile üles anda kolm mängijat, kellel vanust üle 23 eluaasta. Inglismaa peatreener Stuart Pearce näeks hea meelega nende seas just Beckhamit ning 37-aastast poolkaitsjat ei rõõmusta sugugi vihjed, nagu oleks tegemist vaid reklaamitrikiga.

«Ma pole seda kunagi varem välja öelnud, aga selline jutt mõjub alati lugupidamatult,» lausus ta The Telegraphile, olles eelnevalt viisakalt vabandanud, et teema üldse jutuks võtab. «Ent alati, kui minult küsitakse särkide müümise või tribüünide täitmise kohta, on see ebameeldiv. Mul on olnud päris edukas karjäär, olen mänginud üpris nimekates meeskondades, esindanud päris mitmel korral oma riiki ja mänginud selliste treenerite käe all, kes ei vali mängijaid nostalgiast lähtudes,» sõnas Beckham.

«Kui mängid sir Alex Fergusoni, Fabio Capello või Sven Göran Erikssoni meeskonnas, siis tead, et nemad ei vali mehi selle järgi, kes staadioni täis tooks või särke müüks. Minu jaoks on alati olnud suur au, väga suur au, kui inimesed tahavad mu särki kanda või minu nägemiseks pileti osta. Kuid ei, ma ei taha, et mind nendel põhjustel valitaks. Tahan kuuluda meeskonda siis, kui suudan sellele midagi juurde anda. See on kogu mu karjääri jooksul nii olnud ja ma ei taha, et see muutuks,» märkis Beckham.

Inglismaa koondist 115 mängus esindanud Beckham tooks noorde koondisesse vajalikku kogemust ning ta ise usub, et on ka piisavas füüsilises vormis. «Olen heas hoos ja heas vormis, oleme pidanud sel hooajal klubiga vaid üheksa kohtumist ja füüsiline vorm pole mulle kunagi muret valmistanud. Tahan mängida. See on mu ainus eesmärk.

Kaptenina suutsin meeskonda aidata just tänu kogemustele – saan lisada enesekindlust ja töötahet, mida võiduks vaja on. Olümpiaturniir toimub lühikese aja jooksul ja kogemused mängivad selle käigus olulist rolli,» ütles Beckham.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles