Haye ja Chisora matš ähvardab kõiki asjaosalisi karmide karistustega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haye (vasakul) ja Dereck Chisora.
David Haye (vasakul) ja Dereck Chisora. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline poksinõukogu WBC teatas, et kui David Haye ja Dereck Chisora vahelist profipoksi tiitlimatši üritatakse tõepoolest korraldada, võtavad nad litsentsi kõigilt asjaosalistelt, sealhulgas Chisora mänedžerilt Frank Warrenilt.

Kuna veebruaris Hayega pressikonverentsil kaklema läinud Chisoralt võeti määramata ajaks antud võistluskeeldu ning ka ametlikult profikarjääri lõpetanud Hayel puudus Briti poksijalitsents, pidid mõlemad mehed litsentsi taotlema Luxembourgi poksiliidult. Briti poksinõukogu kinnitab aga, et kõik matšiga seotud isikud – promootor, mänedžerid, abilised ja teised poksijad rikuvad oma litsentsi tingimusi ja jäävad sellest ilma. «Sellist häbitut käitumist (nagu Chisoral) me ei salli,» lausus ka WBC president Jose Sulaiman. «Sel poksijal pole aimugi, mida hea käitumine endast kujutab.»

Warren pole aga sellise asjade käiguga sugugi rahul ning on välja toonud rea põhjendusi, miks matši toimumise õigsust ei tohiks kahtluse alla seada. «Nõuan kirjalikku kinnitust, et te ei võta minult litsentsi, kui ma jätkan karjääri Dereck Chisora mänedžerina,» teatas ta Briti poksinõukogule saadetud kirjas. Eeskätt rõhub Warren asjaolule, et mõlemad poksijad omavad Luxembourgi poksiliidu ehk tunnustatud organisatsiooni litsentsi.

Warreni sõnul on 14. juulil Londonis West Ham Unitedi jalgpalliklubi kodustaadionil toimuvale matšile müüdud juba umbes 20 000 piletit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles