Vesik - Kollo jäid Prantsusmaal olümpiapääsmeta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik.
Rivo Vesik. Foto: fivb.org

Prantsusmaal Sevres'is toimuval kontinentaalkarikasarja poolfinaalturniiril mängiv Eesti meeste rannavõrkpalli koondis kaotas reedel peetud poolfinaalis 0:3 Poolale ja finaali ei pääsenud.

Ühtlasi tähendab see seda, et olümpiapääset turniirilt lunastada ei õnnestunud.

Olümpiakvalifikatsiooni turniiril esindavad Eestit Rivo Vesik - Kristo Kollo ning Karl Jaani - Argo Arak. Kollo ja Vesik pidasid avamängus põnevuslahingu Losiak - Kantori vastu, kuid pidid vastu võtma 1:2 (-14, 17, -13) kaotuse, vahendab volley.ee.

Poola koondise juhtisid finaali Kadziola - Szalankiewicz, kes alistasid 2:0 (16, 14) Arak - Jaani ning tagasid 3:0 üldvõidu 2:0 (20, 15) paremusega Kollo - Vesiku üle.

Laupäeval mängib Eesti kolmandale kohale, vastaseks tuleb teise poolfinaali kaotaja, kus kohtuvad Hispaania ja Rootsi.

Poolfinaalist edasi 22.-24. juunil Alanyas peetavasse kontinentaalkarikasarja finaali pääsevad alagruppide võitjad (paralleelselt mängitakse kaks turniiri) ja 19. juuni seisuga kõrgemat edetabeli kohta omav teise koha riik. Meeste kontinendi finaalturniirile on juba pääsenud korraldaja Türgi, lisaks 2011. aasta septembris peetud tsooniturniiride võitjad Austria, Saksamaa, Läti ja Holland. Kontinendi finaalturniiri võitja kindlustab oma riigile ühe koha pääsme Londoni olümpiamängudele, teise koha saanud riik pääseb kontinentide-vahelisele finaalturniirile, kus mängitakse välja viimased kaks olümpiakohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles