Hesjedal tõusis Giro liidriks, Kangertilt ilus sõit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Astana

Itaalia velotuuril oli täna kavas esimene mägine etapp, mille järel tõusis tuuri üldliidriks kanadalane Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda).

Etapi võitis juba etapi algfaasis peagrupist põgenenud Andrey Amador (Movistar), sama ajaga sai teise koha Jan Barta ning kolmas oli Alessandro Di Marchi (Androni). Viimastel kilomeetritel favoriitide grupist põgenenud Hesjedal kaotas jooksikutele finishis 20 sekundit ja sai 4. koha. Järgmine grupp eesotsas Paolo Tiralongoga (Astana) kaotas võitjale 46 sekundit, vahendab Rattaprofid.ee.

Tanel Kangert (Astana) pidas mägedes favoriitide grupis pikalt hästi vastu ja jäi maha alles paar-kolm kilomeetrit enne finishit. Finishis kogunes tal kaotust võitjale 2.31 ning see andis talle 33. koha.

Kokkuvõttes tõusis Hesjedal tuuri üldliidriks, Joaquin Rodriguez (Katjusha) langes teiseks (kaotust 9 sekundit) ning Tiralongo kerkis kolmandala kohale (+0.41). Teine Astana staar Roman Kreuziger on kokkuvõttes 6. kohal, Hesjedalist maas 1.07. Kangert tõusis esialgsetel andmetel 47. kohale, kaotades uuele liidrile 15 minutit.

Homme on Girol samuti kavas mägine etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles