Vendade Leokite duellis jäi peale Aigar

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: enduro-abc.com

Laupäevane Rannu kestvuskross oli selle aasta meistri-ja karikasarja neljas etapp. Seniste sõitude valitseja Martin Leok pidi tunnistama venna Aigar Leoki paremust.

Enne pikemat suvepausi peetud etapil oli stardis üle 100 võistleja, soolode klassis lisas võistlustele taset hetke enduuro MM-sarja kolmas mees Aigar Leok (TM). Nii sai Aigari vend Martin Leok (KTM), kes tänavu sarjas ülivõimas on olnud, endale väärt konkurendi. Soolode kahe tunni pikkuses sõidus olidki Leokid need, kes üldarvestuse esikoha pärast võitlesid. Kord oli ees Aigar, siis jälle Martin, viimastel ringidel sai ette Aigar, kes sõidu ka võitis, pea 57 sekundit hiljem tuli üle lõpujoone Martin Leok ja üldarvestuse kolmas koht kuulus Toomas Triisale (Honda, RedMoto Honda Racing).

 «Päris mõnus sõit oli, lasime Martiniga terve sõidu koos, eks alguses proovisime mõlemad eest ära saada, kuid liiklus oli tihe ja ei tulnud sellest miskit välja. Siis sõitsime koos, kord üks ees ja siis teine, lõpus otsustasin rünnata ja eks Martin arvas ette, et midagi sellist tuleb ja kaasa ta ei tulnud. Tipp-topp päev, kõik oli korras ja tulemusega rahul,» rääkis Aigar Leok.

Aigar Leok sõitis klassis E3 ja seal sai tema järel teise koha Mihkel Merimaa (Kawasaki,), kolmas oli selles klassis võistluse korraldaja Riho Kollist (KTM). Martin Leok ja Toomas Triisa hõivasid kaks esimest kohta meistrisarja klassis E2, kolmas oli selles klassis Timmo Mõts (Kawasaki).

E1 klassis ei saanud keegi vastu Toivo Nikopensiusele (Yamaha), teine oli Anti Kala (Kawasaki) ja kolmas Kert Pääbo (Yamaha). 85 cc klassis sai Rannus võidu Antti Ahtila, kelle järel lõpetas Roni Ratinen (Yamaha) ja kolmas oli Jarmo Lehiste (Yamaha). Ka Veteranid 40+ oli meistrisarja klass ja siin oli võidukas Reio Engman (Yamaha), teine Aivo Rabbi (Yamaha) ja kolmas Rene Jõgimaa (Honda).

Karikasarjade klassides sai Enduro klassis sai võidu Egon Üpraus (KTM), teine oli Mart Meeru ja kolmas Kimmo Pohjonen. Harrastajate seas võttis võidu Tarvi Remmelgas (Kawasaki), teine oli Avo Ärm (Yamaha) ja kolmas Sander Lõhmus (Kawasaki). Veteranid 50+ arvestuses sai tulemuse kirja Madis Pool (KTM).

ATVde ja quadracerite ühises stardis toimus ülipõnev heitlus quadide arvestuses. Sisuliselt terve sõidu liidrikohal kihutanud Martin Toovis (KTM) pidi viimasel ringil tunnistama nii Kaspar Kanguri (Honda) kui Siim Vaide (KTM) paremust ja nende järel kolmandana lõpetama. Kanguri edu Vaide ees oli 0,9 ja Toovise ees 8,9 sekundit.

«Alustasin rahulikumalt, viimastel ringidel sain hea rütmi ning jõudsin Vaidele ja Toovisele järele. Sain mõlemast mööda, Toovisest viimase ringi esimestel meetritel. Vaide sai samuti Toovisest mööda ja finišisirge oli ikka gaas põhjas tulek, Vaide hingas selgelt kuklasse. Rada ise oli üsna lahe, selline enduurolik, takistustega ja kitsas, mulle see meeldis,» rääkis Kaspar Kangur.

ATVde klassis sai võidu Randel Darch, teine oli Taavi Raadik ja kolmas Alo Linkolm. Quad rahvasport klassis oli võidukas Raini Roomets, teine Jaanus Tooming ja kolmas Martin Filatov.  ATV Rahvasport klassis oli võidukas Ahti Koort, teine Kalev Kõivsaar ja kolmas Jaan Margus.

Väiksemad quadid olid rajal traditsioonilised 20 minutit, quad 200 klassi võit läks Martin Adamsonile, teine oli Kaidor Kompus ja kolmas Hendrik Volmer. Quad 100 klassis oli võidukas Kevin Saar, teine Patric Kurvits ja kolmas Karl-Kristjan Kajak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles